svi remonti se odvijaju po planu

Stabilno snabdevanje gasom, skladište Banatski Dvor popunjeno 40 odsto

SrbijaU fokusuVesti

20.4.2022 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Stabilno snabdevanje gasom, skladište Banatski Dvor popunjeno 40 odsto Stabilno snabdevanje gasom, skladište Banatski Dvor popunjeno 40 odsto
Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima u Srbiji zaključila je danas da je snabdevanje domaćeg tržišta gasom stabilno i da je... Stabilno snabdevanje gasom, skladište Banatski Dvor popunjeno 40 odsto

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima u Srbiji zaključila je danas da je snabdevanje domaćeg tržišta gasom stabilno i da je skladište Banatski Dvor popunjeno sa 40 odsto kapaciteta, što ga, kako je istaknuto, čini trenutno najpopunjenijim skladištem gasa u Evropi.

Na sednici je konstatovano i da se isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja odvija bez problema, a sve toplane u Srbiji do 3. maja radiće u produženom režimu, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Rečeno je i da su lokalne samouprave odlučile da se nastavi isporuka grejanja sve dok je temperatura niža od 12 stepeni Celzijusa, prenosi agencija Beta.

Na sednici su predstavljeni i najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, o proizvodnji i distribuciji električne energije, o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Кad je reč o proizvodnji električne energije, konstatovano je da hidro sektor funkcioniše veoma dobro, a da je raspoloživost uglja ograničavajući faktor za termo sektor.

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...