programi za pripravnike i stručnu praksu doprineli poboljšanju na tržištu rada

Stalni pad broja nezaposlenih u Pirotskom okrugu

BiznisBolji posaoSrbijaVesti

10.8.2022 11:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Stalni pad broja nezaposlenih u Pirotskom okrugu Stalni pad broja nezaposlenih u Pirotskom okrugu
Direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu Suzana Đorđević izjavila je da se na području Pirotskog okruga beleži stalni pad broja nezaposlenih na... Stalni pad broja nezaposlenih u Pirotskom okrugu

Direktorka Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu Suzana Đorđević izjavila je da se na području Pirotskog okruga beleži stalni pad broja nezaposlenih na evidenciji Filijale.

„Od početka godine do kraja juna broj nezaposlenih na evidenciji smanjen je za 700, od čega za 300 osoba u Pirotu“, rekla je Đorđević za TV Pirot, prenosi Beta.

Ona je dodala, da je juna ove godine, u odnosu na prvu polovinu prošle, u Pirotskom okrugu 1.750 osoba manje na evidenciji te službe, od kojih nešto više od 1.000 u Pirotu.

„Smanjenju nezaposlenosti doprinose i programi i mere aktivne politike zapošljavanja, finansirane iz državnog i lokalnog budžeta, koje realizujemo“, rekla je Đorđević.

Prema njenim rečima, u ove programe je od početka 2022. godine uključeno 89 mladih do 30 godina starosti koji su bili na evidenciji.

„Oko 50 odsto njih je u programima pripravnika i stručne prakse. Nezaposleni iz ove kategorije se uključuju i u javne radove, a 19 mladih je počelo sopstveni biznis kroz subvencije za samozapošljavanje, dok je 13 zaposleno na neodređeno vreme kroz program subvencionisanog zapošljavanja nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih“, rekla je Đorđević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...