Šinvoz ima i obrazovni centar za prekvalifikaciju i doškolovanje kadra

Stalno otvoren konkurs za inženjere i zavarivače u Zrenjaninu

BiznisBolji posaoFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

4.2.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Stalno otvoren konkurs za inženjere i zavarivače u Zrenjaninu Stalno otvoren konkurs za inženjere i zavarivače u Zrenjaninu
Zrenjaninski Šinvoz jedan je od najvećih remontera železničkih vozila u Srbiji. Okrenuta mahom izvozu, ova kompanija stabilno posluje, a uz nove proizvodne linije otvoreni... Stalno otvoren konkurs za inženjere i zavarivače u Zrenjaninu

Zrenjaninski Šinvoz jedan je od najvećih remontera železničkih vozila u Srbiji. Okrenuta mahom izvozu, ova kompanija stabilno posluje, a uz nove proizvodne linije otvoreni su stalni konkursi za prijem radnika.

Tridesetdvogodišnja Jelena Marčićev iz Zrenjanina završila je muzičku školu i odsek solo pevanje, a danas je varilac u pogonu za rekonstrukciju i izgradnju vagona i železničkih kompozicija. Bez zaposlenja, dugo vremena na birou rada, obuku za varioca završila je sa odličnim rezultatima i već dve i po godine radi u zrenjaninskom Šinvozu, piše RTS.

„Čula sam da traže radnike, zanimalo me je. Predala sam CV, zvali su me na probno zavarivanje, došla sam i ostala“, istakla je Marčićev.

Ona je jedna od oko 250 radnika trenutno zaposlenih u Šinvozu, kompaniji koja radi u tri smene i uvek ima otvoren konkurs za prijem novog kadra. Radi se uglavnom za strane investitore.

„Radi se u tri smene i zahteva se kvalitet. Ovde je dosta delova za izvoz, tako da se traži i dobra i kvalitetna realizacija“, izjavila je za RTS radnica Šinvoza, Radojica Zvekić.

Radi se za tržišta Francuske, Nemačke, Austrije, Turske. Šinvoz postoji od 1887. godine, a privatizovani su pre deceniju i po. Za razliku od drugih sličnih preduzeća remontera železničkih vozila beleže samo rast proizvodnje.

„Mi stalno uvodimo nove projekte, stalno nam se javljaju novi kupci iz inostranstva s kojima uspostavljamo saradnju, i stalno su nam potrebni zavarivači i inženjeri kako bismo odgovorili zahtevima kupaca“, navodi direktor Šinvoza, Radomir Miljuš.

Proizvodnja zrenjaninskog Šinvoza u proseku je svake godine vredna nekoliko miliona evra, a kako bi odgovorili zahtevima tržišta, otvoren je i sertifikovan obrazovni centar za prekvalifikaciju i doškolovanje kadra. U skladu sa modernizacijom i otvaranjem novih pogona, obuka je upravo u toku.

ŠINVOZ DOO ZRENJANIN

INDUSTRIJSKA 1, 23101 Zrenjanin, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.259.473,96 (2020)
Broj zaposlenih:
312 (2020)
  • VERA

    4.2.2022 #1 Author

    Tri smene mogu da rade mladi. Sve pohvale svakako za odličnu implementaciju predkvalifikovanog kadra.

    Odgovori

  • STEFAN

    4.2.2022 #2 Author

    Odlicno njih uvek traze i trebaju nam

    Odgovori

  • BOJANA

    4.2.2022 #3 Author

    Mašinska struka je slabo plaćena zato i nema više ko da radi

    Odgovori

  • TATJANA

    4.2.2022 #4 Author

    Da im se omoguce dobre plate a ne da veliki broj varioca bezi u inostranstvo

    Odgovori

  • Radivoje Mitic

    17.3.2022 #5 Author

    Zavarivac sa velikim radnim iskustvom u zavarivanju zavarujem rel I mig mag postupak zavrsena srednja skola zavarivanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...