mikročipovi i dalje stvaraju probleme

Stellantis i Renault delimično obustavljaju proizvodnju u španskim fabrikama

AutomobiliBiznisFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

17.9.2022 13:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Stellantis i Renault delimično obustavljaju proizvodnju u španskim fabrikama Stellantis i Renault delimično obustavljaju proizvodnju u španskim fabrikama
Auto-kompanije Stellantis i Renault će delimično zaustaviti svoju proizvodnju u španskim fabrikama u narednim danima i nedeljama, jer i dalje nedostaje mikročipova, rekla su... Stellantis i Renault delimično obustavljaju proizvodnju u španskim fabrikama

Auto-kompanije Stellantis i Renault će delimično zaustaviti svoju proizvodnju u španskim fabrikama u narednim danima i nedeljama, jer i dalje nedostaje mikročipova, rekla su dvojica predstavnika sindikata za Reuters.

Globalna nestašica čipova, uzrokovana haosom u snabdevanju pandemijom i rastućom potražnjom, opustošila je automobilski sektor i mnoge kompanije su privremeno zaustavile proizvodnju.

Dve fabrike Renoa u španskoj regiji Kastilja i Leon privremeno će biti zaustavljene, pri čemu će se jedna potpuno zatvoriti u subotu, a druga će otkazati smene nekoliko dana ove i sledeće nedelje, rekao je predstavnik sindikata CCOO.

U Stellantisovoj fabrici u Vigu, na severozapadu Španije, kompanija je otkazala noćne smene u subotu i nedelju.

„U februaru su obustavili proizvodnju na 15 dana. Nedostatak snabdevanja mogao bi značiti više zatvaranja u svakom trenutku“, rekao je predstavnik sindikata Stellantis za Reuters, preneo je Businesstimes.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...