Država prodaje 92 odsto udela

Stigle dve prijave za učešće u privatizaciji Instituta Jaroslav Černi

InfrastrukturaSrbijaVesti

8.11.2021 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stigle dve prijave za učešće u privatizaciji Instituta Jaroslav Černi Stigle dve prijave za učešće u privatizaciji Instituta Jaroslav Černi
U Ministarstvu privrede danas je održana prva sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Instituta za vodoprivredu... Stigle dve prijave za učešće u privatizaciji Instituta Jaroslav Černi

U Ministarstvu privrede danas je održana prva sednica Komisije za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi, na kojoj su otvorene „Glavne koverte“ i koverte sa oznakom „Podaci o ponuđaču“, i u predviđenom roku podnete su dve prijave za učešće u postupku.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije podnelo je šest pravnih lica, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Komisija će u narednom periodu izvršiti analizu dostavljene dokumentacije sadržane u okviru koverata sa oznakom: „Podaci o ponuđaču“, nakon čega će, shodno Uredbi o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, predložiti Ministarstvu privrede donošenje odgovarajuće odluke za svakog učesnika u postupku.

Koverat sa oznakom: „Ponuda“ otvara se samo ukoliko Komisija odobri prijavu za učešće.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije podnelo je šest pravnih lica, dok su u predviđenom roku za dostavu prijava za učešće u postupku podnete dve prijave.

Zaključkom Vlade Srbije od 17. decembra 2020. pokrenuta je inicijativa za privatizaciju Instituta za vodoprivredu Jaroslav Černi. Ministarstvo privrede je 21. maja 2021. godine objavilo javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije.

Zaključkom vlade od 5. avgusta 2021. godine određeno je da će se postupak privatizacije subjekta privatizacije sprovesti modelom prodaje kapitala i metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Ministarstvo privrede je 1. oktobra 2021. godine, objavilo javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Instituta.

Država prodaje 92 odsto vlasničkog udela u Institutu, a manjinski akcionari su privatna lica koja imaju osam odsto vlasništva. Vrednost kapitala Instituta je procenjena na 2,8 miliona evra (na dan 31. decembar 2020), a početna cena za deo koji se prodaje je oko 2,58 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...