važan korak na planu daljeg unapređenja privredne i investicione saradnje

Stupio na snagu ugovor o otklanjanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Japana

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

5.11.2021 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stupio na snagu ugovor o otklanjanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Japana Stupio na snagu ugovor o otklanjanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Japana
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u petak je, sa ambasadorom Japana Takahikom Kacumatom, razmenio note o stupanju na snagu Ugovora između Srbije i Japana... Stupio na snagu ugovor o otklanjanju dvostrukog oporezivanja Srbije i Japana

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u petak je, sa ambasadorom Japana Takahikom Kacumatom, razmenio note o stupanju na snagu Ugovora između Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i sprečavanje poreske evazije.

Ministar Selaković je konstatovao da je razmenom nota o stupanju na snagu Ugovora o otklanjanju dvostrukog oporezivanja učinjen izuzetno važan korak na planu daljeg unapređenja privredne i investicione saradnje, ali i ukupnih veza sa prijateljskim Japanom, saopštilo je ministarstvo.

„Potpisivanje i stupanje na snagu ovog važnog bilateralnog Ugovora u skladu je sa aktuelnim uzlaznim trendom u ekonomskoj saradnji naših dveju država, uz sve veći interes japanskih poslovnih krugova za prisustvo na našem tržištu, nove i značajne kontakte i pokretanje velikih investicionih projekata od strane renomiranih japanskih kompanija kakve su, između ostalih, Yazaki, Tojo Tayers i Nidek“, rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije naglasio je da su japanske kompanije i investitori, poznate po svojoj marljivosti, posvećenosti i visokoj profesionalnosti, dobrodošli u Srbiji i da smo mi smo tu da im pružimo svu potrebnu pomoć u novim poslovnim poduhvatima.

Rad u fabrici
Foto: Pexels.com

Selaković je rekao da današnja ceremonija ima i dodatni značaj i simboliku, jer prethodi obeležavanju 140. godišnjice prijateljstva između naše dve države naredne godine.

„Ocenjujemo da ovaj važan jubilej predstavlja odličnu polaznu osnovu za dalje svestrano unapređenje bilateralnih odnosa i jačanje političkog dijaloga, prvenstveno kroz realizaciju poseta na najvišem nivou, uključujući i posete članova japanske carske porodice Srbiji, za šta smo veoma zainteresovani“, kazao je ministar spoljnih poslova.

Selaković je izrazio nadu da ćemo u narednom periodu, uz zajedničke napore, imati još mnogo značajnih poseta na visokom nivou i još intenzivniju saradnju u svim oblastima uz politički dijalog koji odlikuje razumevanje, solidarnost i međusobno poštovanje, te da će Srbija tome, i u narednom periodu, biti iskreno posvećena.

Istakao je da Srbi i Japanci, bez obzira na geografsku udaljenost, neguju veliko međusobno poštovanje, simpatije i interes za upoznavanje kulturnog i istorijskog nasleđa i tradicije, i da su to posebne veze koje približavaju naša dva naroda i širom otvaraju put za jačanje ukupne saradnje.

„Srpski i japanski narod su bili jedni uz druge i u teškim trenucima. Koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost na izuzetnoj solidarnosti i pomoći koju je Japan pružao građanima Srbije u protekle dve decenije. Srpski narod to ne zaboravlja“, zaključio je Selaković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...