SUBVENCIJE ZA RADNA MESTA U HRVATSKOJ U martu isplaćeno više od 200 miliona evra

RegionVesti

25.5.2020 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

SUBVENCIJE ZA RADNA MESTA U HRVATSKOJ U martu isplaćeno više od 200 miliona evra SUBVENCIJE ZA RADNA MESTA U HRVATSKOJ U martu isplaćeno više od 200 miliona evra
Subvencije za očuvanje radnih mesta u Hrvatskoj za mart je zatražena za gotovo 485 hiljada radnika, što je 38 odsto svih zaposlenih u privredi,... SUBVENCIJE ZA RADNA MESTA U HRVATSKOJ U martu isplaćeno više od 200 miliona evra

Subvencije za očuvanje radnih mesta u Hrvatskoj za mart je zatražena za gotovo 485 hiljada radnika, što je 38 odsto svih zaposlenih u privredi, a poslovni subjekti koji su primili podršku čine 38 odsto poslovnih prihoda svih subjekata koji su predali godišnje finansijske izveštaje, navodi se u Fininfo analizi.

U analizi se ističe da je za oko 84 hiljade poslovnih subjekata isplaćeno ukupno 1,55 milijardi kuna (oko 205 miliona evra) u prvom krugu isplata subvencija za očuvanje radnih mesta, prenosi seebiz.eu.

Inače, subvencija po zaposlenom za mart iznosila je 3.250 kuna neto (oko 430 evra), uz pripadajuće poreze i doprinose, dok za april i maj iznosi 4.000 kuna neto (oko 527 evra).

Uzevši u obzir isplaćene subvencije za mart, delatnosti koje su najviše pogođene epidemijom korona virusa u Hrvatskoj su sektor pripreme i usluživanja hrane (restorani), trgovina na malo i veliko, smeštaj (hoteli), kopneni prevoz, specijalizovane građevijnske delatnosti, navodi se u analizi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...