SVE NA JEDNOM MESTU Lični podaci dostupni građanima na portalu eUprava

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

6.7.2020 14:50 Autor: Marija Jovanović 3

SVE NA JEDNOM MESTU Lični podaci dostupni građanima na portalu eUprava SVE NA JEDNOM MESTU Lični podaci dostupni građanima na portalu eUprava
Na portalu eUprava građanima su dostupni lični podaci iz čak 20 elektronskih evidencija i registara. Svi zainteresovani mogu da na portalu pogledaju i provere... SVE NA JEDNOM MESTU Lični podaci dostupni građanima na portalu eUprava

Na portalu eUprava građanima su dostupni lični podaci iz čak 20 elektronskih evidencija i registara. Svi zainteresovani mogu da na portalu pogledaju i provere svoje podatke, kao i da prijave nadležnim institucijama ukoliko nisu tačni, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije.

Na raspolaganju su i lični podaci iz matičnih knjiga rođenih i venčanih, podaci o ličnoj karti, pasošu, prebivalištu, državljanstvu, boravištu, privremenom boravištu u inostranstvu, biračkom mestu, vozačkoj dozvoli, registraciji vozila, oružju u legalnom posedu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dostupni su podaci iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Republičkog geodetskog zavoda, PIO fonda, Poreske uprave i lokalnih poreskih administracija.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Registrovani korisnici koji se prijavljuju na portal eUprava, uz korišćenje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, mogu da pristupe podacima iz svih 20 elektronskih evidencija i registara. Korisnicima koji se prijavljuju sa dvofaktorskom autentikacijom dostupan je veći broj evidencija, dok je korisnicima koji se prijavljuju korisničkim imenom i lozinkom dostupna samo jedna evidencija, navodi Kancenarija za IT i eUpravu.

Ovaj portal pomaže daljem razvoju eUprave u Srbiji i naročito implementaciji Centralnog registra stanovništva, jer su građani u prilici da lako provere tačnost i kompletnost svojih podataka i da se, po potrebi, obrate nadležnoj instituciji kako bi se oni ažurirali.

Tagovi
SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...