AEROFLOT OPORAVIO PUTNIČKI PREVOZ U julu ostvareno 60 odsto nivoa istog meseca prošle godine

SvetVesti

5.8.2020 10:58 Autor: Vladimir Jokanović 0

AEROFLOT OPORAVIO PUTNIČKI PREVOZ U julu ostvareno 60 odsto nivoa istog meseca prošle godine AEROFLOT OPORAVIO PUTNIČKI PREVOZ U julu ostvareno 60 odsto nivoa istog meseca prošle godine
Ruska aviokompanija Aeroflot obnovila je u julu putnički prevoz na oko 60 odsto prošlogodišnjeg nivoa, rekao je generalni direktor kompanije Vitalij Savelijev. Kako prenosi... AEROFLOT OPORAVIO PUTNIČKI PREVOZ U julu ostvareno 60 odsto nivoa istog meseca prošle godine

Ruska aviokompanija Aeroflot obnovila je u julu putnički prevoz na oko 60 odsto prošlogodišnjeg nivoa, rekao je generalni direktor kompanije Vitalij Savelijev. Kako prenosi Komersant, pozivajući se na TASS, Aeroflot je u julu prošle godine prevezao 3,7 miliona putnika, a istoimena grupacija u kojoj su još aviokompanije „Rusija“, „Pobeda“ i „Aurora“ 6,4 miliona.

„U martu i aprilu smo praktično stali. Prevozili smo tri do pet hijada putnika dnevno, umesto 110-120 hiljada godinu dana ranije. Za nas su to jadne mrvice. Sredinom jula ove godine dostigli smo 59 odsto nivoa iz istog meseca 2019. godine“, rekao je Savelijev.

Prema njegovim rečima do kraja tekuće godine prevoz će dostići oko 50 odsto nivoa iz prošle godine, oko 30 miliona prema 60,7 miliona. „To je stvarnost, ali nismo sami. Naše strane kolege imaju sličnu situaciju. Glavne aviokompanije su posebno teško pogođene“, naveo je direktor Aeroflota. On je dodao da su plate menadžmenta smanjene, a isplata bonusa otkazana.

Tagovi
RUSIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...