AFROAMERIKANKA PRVI PUT KANDIDATKINJA ZA POTPREDSEDNICU SAD Džo Bajden imenovao Kamalu Haris

IzdvajamoSvetVesti

12.8.2020 10:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

AFROAMERIKANKA PRVI PUT KANDIDATKINJA ZA POTPREDSEDNICU SAD Džo Bajden imenovao Kamalu Haris AFROAMERIKANKA PRVI PUT KANDIDATKINJA ZA POTPREDSEDNICU SAD Džo Bajden imenovao Kamalu Haris
Kamala Haris (Kamala Harris) senatorka iz Kalifornije koju je predsednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden (Joe Biden) imenovao za kandidatkinju za potpredsednicu SAD, prva... AFROAMERIKANKA PRVI PUT KANDIDATKINJA ZA POTPREDSEDNICU SAD Džo Bajden imenovao Kamalu Haris

Kamala Haris (Kamala Harris) senatorka iz Kalifornije koju je predsednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden (Joe Biden) imenovao za kandidatkinju za potpredsednicu SAD, prva je Afromerikanka u američkoj istoriji koju je jedna od dve vodeće stranke kandidovala za tu dužnost.

Četvrta je žena koju stranka kandiduje. Prethodne tri su poražene, dve kao potpredsedničke kandidatkinje, i Hilari Klinton (Hillary Clinton) kao rivalka Donalda Trampa (Donald Trump), prenosi Tanjug, pozivajući se na Glas Amerike.

Kamala Haris se i sama kandidovala za predsedničku nominaciju Demokratske stranke pre nego što je podržala Bajdena. Kada je izabrana za mesto u Senatu 2016. godine, bila je tek druga afroamerička senatorka u istoriji gornjeg doma američkog Kongresa.

Pre nego što je izabrana za senatorku, bila je glavni državni tužilac Kalifornije. Haris je reagovala na Twitteru i navela da joj je čast što je nominovana i da Džo Bajden može da ujedini Amerikance. Njena kandidatura za potpredsednicu mogla bi da doprinese većem odzivu afroameričkih birača – koji su najlojalnije biračko telo Demokratske stranke.

Tramp je izjavio da je iznenađen što je njegov protivkandidat Bajden izabrao Kamalu Haris za svoju kandidatkinju za potpredsednicu jer je, kako kaže, ona bila veoma loša prema samom Bajdenu tokom debata. Tramp je rekao da je Haris bila „veoma, veoma neprijatna“ prema Bajdenu tokom unutarpartijskih izbora demokrata, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...