Pored postpandemijskog otvaranja postoji i “fundamentalni strukturni rast”

Airbus očekuje višedecenijski skok tražnje za širokotrupnim avionima

BiznisBolji posaoSvetTurizam

10.11.2022 14:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Airbus očekuje višedecenijski skok tražnje za širokotrupnim avionima Airbus očekuje višedecenijski skok tražnje za širokotrupnim avionima
Airbus očekuje da će potražnja azijsko-pacifičkih avio-kompanija za širokotrupnim avionima dovesti do oporavka globalne tražnje za većim avionima, uporedo sa otvaranjima posle pandemije. Porast... Airbus očekuje višedecenijski skok tražnje za širokotrupnim avionima

Airbus očekuje da će potražnja azijsko-pacifičkih avio-kompanija za širokotrupnim avionima dovesti do oporavka globalne tražnje za većim avionima, uporedo sa otvaranjima posle pandemije.

Porast potražnje ne odnosi se samo za zamenu aviona poput onih iz Airbusove starije porodice A330, već i za proširenje flote, rekao je predsednik azijsko-pacifičkog ogranka velikog evropskog proizvođača aviona Anand Stenli (Anand Stanley), u intervjuu na marginama godišnjeg sastanka Asocijacije avio-kompanija Asia Pacific Airlines u četvrtak u Bangkoku.

Azija je sporije od ostatka sveta otvarala svoje granice nakon pandemije, dok je Kina i dalje uglavnom zatvorena za dolaske iz inostranstva. Međutim, popularne poslovne i turističke destinacije, uključujući Singapur i Tajland, ponovo su otvorene, dok su se jaka domaća tržišta poput Indije još brže oporavljala.

“Pored obnove flota (avio-kompanija) moramo da zadovoljimo i zahteve podrazumevanog rasta, i to uprkos izazovima u vidu nedovoljnog broja pilota ili kapaciteta da se zadovolji potražnja“, rekao je Stenli. “Mislim da postoji postoji fundamentalni strukturni rast koji će pokretati potražnju, a ne samo na kratkoročnom i spekulativnom nivou.”

Airbus očekuje da će putnički promet u azijsko-pacifičkom regionu skočiti za 5,1 odsto godišnje do 2041. godine. Pored njega, očekuje se da će rast teretnog saobraćaja iznositi oko 4,1 odst na godišnjem nivou.

  • kaćica

    10.11.2022 #1 Author

    Verujem da ce uspeti u svojoj potrazai

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...