Nakon što je prijavila loš poslovni rezultat

Akcije kompanije Trump Media pale za 25 odsto

Firme u fokusuSvetU fokusu

2.4.2024 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije kompanije Trump Media pale za 25 odsto Akcije kompanije Trump Media pale za 25 odsto
Cena akcija Trump Media pala je nakon što je kompanija za aplikacije za društvene mreže blisko povezana sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom (Donald Trump)... Akcije kompanije Trump Media pale za 25 odsto

Cena akcija Trump Media pala je nakon što je kompanija za aplikacije za društvene mreže blisko povezana sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom (Donald Trump) prijavila neto gubitak od 58,2 miliona dolara, uz prihod od samo 4,1 milion dolara u 2023.

Akcije kompanije Trump Media & Technology Group (TMTG) pale su za više od 25 odsto, piše SEEbiz.

Uprkos tom padu, tržišna kapitalizacija kompanije je i dalje bila veća od 6,8 milijardi dolara nakon što je njena 8-K prijava Komisiji za hartije od vrednosti otkrila gubitak za prošlu godinu. Čini se da većina neto gubitka potiče od 39,4 miliona dolara troškova kamata, navodi se u podnesku.

Portparol kompanije nije odmah odgovorio na zahtev za komentar o novom podnesku.

Dokumentacija pokazuje da je Trump Media u 2022. godini imala neto profit od 50,5 miliona dolara i ukupan prihod od samo 1,47 miliona dolara. Kompanija je završila 2023. godinu sa samo 2,7 miliona dolara u gotovini, navodi se u podnesku.

Prošlogodišnji gubici u kompaniji Trump Media, koja je vlasnik aplikacije Truth Social koju je bivši predsednik koristio, mogli bi se nastaviti još neko vreme, navodi kompanija.

„TMTG očekuje da će pretrpeti poslovne gubitke u doglednoj budućnosti“, navodi se u podnesku koji je usledio nedelju dana nakon što je kompanija počela da trguje pod simbolom DJT na berzi Nasdaq.

Takođe se upozoravaju akcionari da bi Trampova umešanost u kompaniju mogla da je dovede u veći rizik.

TMTG je otkrio regulatorima da je kompanija identifikovala „materijalne slabosti u svojoj internoj kontroli nad finansijskim izveštavanjem“ kada je pripremala preliminarni finansijski izveštaj za prva tri kvartala 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...