tužba podneta pre dve godine

Tramp kažnjen sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare

NekretnineSvet

17.2.2024 09:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Tramp kažnjen sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare Tramp kažnjen sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare
Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) kažnjen je sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare, naduvavanja vrednosti svojih nekretnina zbog sticanja poslovnih pogodnosti.... Tramp kažnjen sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) kažnjen je sa 350 miliona dolara zbog finansijske prevare, naduvavanja vrednosti svojih nekretnina zbog sticanja poslovnih pogodnosti.

Sudija na sudu u Njujorku Artur Engoron (Arthur Engoron), presudio je i da Tramp tri godine ne sme obavljati dužnost direktora firme u toj saveznoj državi, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Njegovi sinovi Donald Tramp Jr. i Erik Tramp (Eric Trump) kažnjeni su s po četiri miliona dolara, a zabranjeno im je da budu na čelu kompanije u Njujorku u periodu od dve godine.

Bivši američki predsednik ranije je rekao da je to suđenje politički lov na veštice.

Tužbu protiv Trampa i njegove porodice podnela je pre dve godine državna tužiteljka Njujorka Letitia Džejms (Letitia James).

Optužila ih je da su lažiranjem neto vrednosti u ključnim finansijskim izveštajima osigurali olakšice za porez i osiguranje za poslovanje u Njujorku. Tužiteljka je tražila kaznu od 370 miliona dolara.

Trampovi advokati podneće žalbu na odluku sudije Engorna, ali on i njegova porodica ipak moraju u međuvremenu da prikupe novac ili osiguraju garanciju u roku od 30 dana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...