Majka Googla reorganizuje poslovanje

Alphabet najavio nova otpuštanja zbog smanjenja troškova

Svet

12.1.2024 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Alphabet najavio nova otpuštanja zbog smanjenja troškova Alphabet najavio nova otpuštanja zbog smanjenja troškova
Alphabet, kompanija vlasnica Google-a, najavila je nova otpuštanja u raznim sektorima sa namerom da smanji troškove poslovanja, objavio je SeeBiz pozivajući se na Reuters.... Alphabet najavio nova otpuštanja zbog smanjenja troškova

Alphabet, kompanija vlasnica Google-a, najavila je nova otpuštanja u raznim sektorima sa namerom da smanji troškove poslovanja, objavio je SeeBiz pozivajući se na Reuters.

Kompaniju će, između ostalih, napustiti i suosnivači Fitbita, Džejms Par (James Park) i Erik Fridman (Eric Friedman).

Google će otpustiti na stotine zaposlenih u razvojnoj jedinici za glasovne asistente, kao i stotine inženjera koji rade na projektima za Pixel, Nest i Fitbit. Planiraju da otpuste i većinu tima za tehnologiju proširene realnosti.

Fitbit, koji proizvodi pametne uređaje poput satova, narukvica, Google je kupio 2021. godine, a nastavio je da razvija nove verzije svog Pixel sata. Nije poznato koliko ljudi će biti otpušteno.

Reorganizacija poslovanja dolazi u trenutku kada kompanije poput Microsofta i Google-a prebacuju fokus na razvoj veštačke inteligencije.

Alphabet je u januaru prošle godine najavio otpuštanje 12.000 radnika, što predstavlja šest odsto svih zaposlenih. U septembru 2023. godine ta kompanija je imala oko 182.400 zaposlenih širom sveta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...