Rast tražnje za premium letovima

American Airlines poručio 260 aviona

BiznisSvet

5.3.2024 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

American Airlines poručio 260 aviona American Airlines poručio 260 aviona
Kompanija American Airlines objavila je najveću porudžbinu aviona od 2011. godine, kupovinom 260 novih komercijalnih letelica od proizvođača Airbus, Boeing i Embraer, u nastojanju... American Airlines poručio 260 aviona

Kompanija American Airlines objavila je najveću porudžbinu aviona od 2011. godine, kupovinom 260 novih komercijalnih letelica od proizvođača Airbus, Boeing i Embraer, u nastojanju da dodatno kapitalizuje povećanu tražnju za takozvanim premium putovanjima.

Ugovor uključuje 85 aviona Airbus A321neo, 85 aviona Boeing 737 MAX 10 i 90 aviona Embraer E175. Narudžbina takođe uključuje opcije i prava na kupovinu dodatna 193 aviona.

„Tražnja se vratila“, rekao je izvršni direktor American Airlinesa Robert Ajsom (Robert Isom) na konferenciji za investitore, preneo je Reuters.

Ova porudžbina biće takođe veliki podsticaj za Boeing, koji je bio na udaru kritičara od incidenta 5. januara kada je čep na vratima eksplodirao u avionu 737 MAX usred leta, izlažući uplašene putnike spoljašnjem vazduhu i potencijalnoj opasnosti.

Ovo je prva američka porudžbina za MAX 10 letelice, najveću varijantu Boeingovih najprodavanijih aviona 737 MAX. Zapravo, ovaj model tek treba da bude sertifikovan od strane američke Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA). Incident od 5. januara izazvao je nove sumnje u vezi sa njegovom sertifikacijom, pa je čitav proces prolongiran.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.