Turistička akvizicija vredna 136 miliona dolara

Američka kompanija preuzima skijalište Kran Montana

BiznisSvetTurizam

30.11.2023 13:49 Autor: Vladimir Jokanović 2

Američka kompanija preuzima skijalište Kran Montana Američka kompanija preuzima skijalište Kran Montana
Dva istaknuta svetska skijaška brenda sklopila su ugovor vredan 118,5 miliona švajcarskih franaka (136 miliona dolara) prema kome američka kompanija Vail Resorts preuzima skijalište... Američka kompanija preuzima skijalište Kran Montana

Dva istaknuta svetska skijaška brenda sklopila su ugovor vredan 118,5 miliona švajcarskih franaka (136 miliona dolara) prema kome američka kompanija Vail Resorts preuzima skijalište Kran Montana u švajcarskim Alpima.

Kran Montana, koja se nalazi na dva i po sata vožnje od Ženeve, privlači oko tri miliona turista godišnje, najviše iz Italije i Francuske. Osim po zimskim sportovima, poznata je po gurmanskoj hrani, ekskluzivnim prodavnicama i terenima za golf, a 2025. godine će biti domaćin Svetskog prvenstva u brdskom biciklizmu, prenosi Financial Times.

Vail Resorts saopštio je da će da poveća zaradu u Kran Montani, koncentrišući se na marketinške i operativne inicijative, uključujući „kapitalne investicije fokusirane na maksimiziranje efikasnosti gastronomije i poboljšanje i proširenje sposobnosti za pravljenje snega“.

Dogovor o preuzimanju trebalo bi da bude zaključen tokom predstojeće skijaške sezone, saopštila je u četvrtak kompanija Vail Resorts. Ovo je druga akvizicija američke kompanije u Švajcarskoj, a Kran Montana će se priključiti širokom portfelju Vail Resortsa, koji uključuje skijalište Vail Mauntain u Koloradu, Whitstler u Kanadi i tri odmarališta u Australiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...