Međunarodna kompanija povećava budžet i produžava rokove za najveće projekte u Velikoj Britaniji

Anglo American otpisuje 1,7 milijardi dolara na rudnik u Severnom Jorkširu

BiznisInvesticijePoslovanjeSvet

23.2.2023 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Anglo American otpisuje 1,7 milijardi dolara na rudnik u Severnom Jorkširu Anglo American otpisuje 1,7 milijardi dolara na rudnik u Severnom Jorkširu
Kompanija Anglo American će otpisati 1,7 milijardi dolara za rudnik đubriva u Severnom Jorkširu koji je spasila pre tri godine, nakon najave da će... Anglo American otpisuje 1,7 milijardi dolara na rudnik u Severnom Jorkširu

Kompanija Anglo American će otpisati 1,7 milijardi dolara za rudnik đubriva u Severnom Jorkširu koji je spasila pre tri godine, nakon najave da će povećati budžet i produžiti rokove za neke od najvećih rudarskih projekata u Velikoj Britaniji u poslednjoj deceniji.

Grupacije koja pripada FTSE 100 indeksu zabeležila je otpis nakon procene da će morati da troši milijardu dolara godišnje kako bi rudnik Woodsmith osposobila za proizvodnju do 2027, što će biti značajno skuplje i trajati duže nego što je bio slučaj kada je rudnik otkupljen, piše Financial Times. 

Projektovani kapacitet rudnika je povećan na 13 miliona tona godišnje, dok je prethodno planiran za 10 miliona tona.

Anglo American je 2020. godine izbavio Sirius Minerals, krovnu kompaniju rudnika Woodsmith, za 405 miliona funti. Kompanija Sirius je imala teškoće da prikupi milijarde dolara kako bi izgradila rudnik do kraja 2024. godine. 

Planovi za završetak projekta dolaze nakon što je kompanija Anglo American saopštila da je celogodišnja zarada pre kamata, oporezivanja i amortizacije pala za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 14,5 milijardi dolara, pri čemu su prihodi iznosili 35,1 milijardi dolara. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...