cena radnog sata povećana sa 177 na 192 dinara

Sindikat: Postignut dogovor sa menadžmentom Zijin Copper Serbia o kolektivnom ugovoru

Srbija

7.2.2023 18:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Sindikat: Postignut dogovor sa menadžmentom Zijin Copper Serbia o kolektivnom ugovoru Sindikat: Postignut dogovor sa menadžmentom Zijin Copper Serbia o kolektivnom ugovoru
Predstavnici reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia u rudniku bakra i plemenitih metala u Boru postigli su u utorak dogovor sa menadžmentom te firme... Sindikat: Postignut dogovor sa menadžmentom Zijin Copper Serbia o kolektivnom ugovoru

Predstavnici reprezentativnih sindikata kompanije Zijin Copper Serbia u rudniku bakra i plemenitih metala u Boru postigli su u utorak dogovor sa menadžmentom te firme o novom kolektivnom ugovoru, izjavio je predsednik granskog Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ Časlav Garić.

On je za agenciju Beta rekao da je cena radnog sata povećana sa 177 dinara na 192 dinara.

„Postignuto je kompromisno rešenje, radni sat je povećan, a isplata 4.000 dinara ulazi u osnovnu zaradu. Zarade sa nižim koeficijentom biće povećane za 15 odsto, a sa višim koeficijentom procenat povećanja će biti nešto niži od 15 odsto“, rekao je Garić.

Dodao je da će Kolektivni ugovor između reprezentativnih sindikata i poslodavca biti potpisan sutra. Povećanje zarada, prema njegovim rečima, biće ugrađeno u januarske iznose za ovu godinu.

On je rekao da je postignut dogovor i oko dužine trajanja godišnjeg odmora. „Sindikati su zadovoljni okončanjem pregovora posle više protesta zbog samovoljnog donošenja pravilnika o radu koji je prethodio početku pregovora“, rekao je Garić.

Kompanija Zijin Copper Serbia posluje u sastavu Zijin Mining Group, a osnovana je u decembru 2018. godine kada je sa Vladom Srbije potpisala ugovor o kupovini 63 odsto kapitala u rudniku bakra RTB Bor.

 • BIJUTI27

  7.2.2023 #1 Author

  Bedna cena

  Odgovori

 • GOCA BG

  7.2.2023 #2 Author

  Smesno koliko je to malo povecanje,sramota za takvu kompaniju…

  Odgovori

 • TATJANA

  8.2.2023 #3 Author

  Ko je zadovoljan ovim uslovima, radnici sigurno nisu

  Odgovori

 • VERA

  8.2.2023 #4 Author

  Da li bi u Kini mogli da posluju tako kao ovde?

  Odgovori

 • VOJKAN

  8.2.2023 #5 Author

  Svako će po Srbiji da kopa, a Srbin će na kraju ostati švorc, u sopstvenoj zemlji

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...