FIFA se udružuje sa novim partnerom

Bank of America sponzor Svetskog prvenstva u fudbalu 2026.

BankeSvet

16.8.2024 10:06 Autor: Vladimir Jokanović 3

Bank of America sponzor Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. Bank of America sponzor Svetskog prvenstva u fudbalu 2026.
Bank of America udružuje se sa organizacijom FIFA kako bi postala sponzor Svetskog prvenstva 2026. godine, saopštila je u četvrtak globalna upravljačka organizacija fudbala.... Bank of America sponzor Svetskog prvenstva u fudbalu 2026.

Bank of America udružuje se sa organizacijom FIFA kako bi postala sponzor Svetskog prvenstva 2026. godine, saopštila je u četvrtak globalna upravljačka organizacija fudbala. Ovaj potez povezaće ovog finansijskog giganta sa jednim od najgledanijih sportskih događaja na svetu.

Sponzorisanje sportskih događaja može biti plodonosna marketinška strategija za kompanije, jer im omogućava da dosegnu širu publiku i povećaju prepoznatljivost svojih brendova, prenosi Reuters.

Druga po veličini banka u SAD biće prvi globalni sponzor FIFA u kategoriji bankarstva, saopštila je asocijacija. FIFA ima sličan partnerski odnos sa gigantom za obradu plaćanja, kompanijom Visa, još od 2007. godine, nakon prekida saradnje sa kompanijom Mastercard zbog spora.

Bank of America saopštila je da će ovo partnerstvo „dopuniti njene globalne i lokalne tržišne strategije“ i omogućiti joj da se poveže sa „svetskom publikom“. „Fudbal povezuje svet kao nijedan drugi sport“, rekao je izvršni direktor Bank of America, Brajan Mojnihan (Brian Moynihan).

Na Svetskom prvenstvu 2026. godine 48 reprezentacija odigraće 104 utakmice, što je značajno više u odnosu na prethodni turnir u Kataru 2022. godine, kada su 32 tima igrala 64 utakmice. Turnir će zajednički biti održan u SAD, Kanadi i Meksiku. Od 16 gradova domaćina, 11 se nalazi u SAD.

  • PAVLE-2005

    17.8.2024 #1 Author

    Sponzor država koja se razume u fudbal ko moja baba

    Odgovori

  • Boba321

    19.8.2024 #2 Author

    Sport sve vise gubi smisao i tu draz ,sve se vrti oko novca

    Odgovori

  • TIJANA36

    21.8.2024 #3 Author

    Ni fudbal nije vise kao sto je pre bio…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.