Džejmi Dajmon, izvršni direktor JPMorgan Chase

Bankarska kriza povećala izglede za recesiju u SAD

BankeSvet

7.4.2023 17:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bankarska kriza povećala izglede za recesiju u SAD Bankarska kriza povećala izglede za recesiju u SAD
Američka bankarska kriza koja je prošlog meseca potresla globalna tržišta verovatno se bliži kraju, čak i ako dođe do još nekih nepredviđenih neuspeha, rekao... Bankarska kriza povećala izglede za recesiju u SAD

Američka bankarska kriza koja je prošlog meseca potresla globalna tržišta verovatno se bliži kraju, čak i ako dođe do još nekih nepredviđenih neuspeha, rekao je izvršni direktor JPMorgan Chase-a Džejmi Dajmon (Jamie Dimon).

Samo nekoliko zajmodavaca ima probleme koji su srušili banku Silicijumske doline, a kada industrija počne da izveštava o kvartalnoj zaradi sledeće nedelje, brojke će verovatno biti dobre, rekao je Dimon u intervjuu za CNN, preneo je Bloomberg.

Upitan da li bi moglo doći do toga da još neke banke propadnu, rekao je da ne zna.

„Ali ako ih ima, iskreno verujem da će biti rešeni i verovatno će to biti poslednji od njih“, rekao je Dimon i dodao da misli da se bliži kraj ove konkretne krize.

Izvršni direktor je takođe rekao da je u redu da banka u sistemu propadne, ako to na neki način sprečava domino efekat.

Dimon, 67, vodi JPMorgan od 2005. godine i jedini je izvršni direktor iz finansijske krize 2008. koji je i dalje zadužen za veliku banku. U izveštaju CNN-a ranije u četvrtak, on je rekao da su nedavna previranja u finansijskoj industriji verovatno učinila recesiju SAD verovatnijom, iako se pad neće nužno dogoditi.

Američke regionalne banke bile su u previranju nakon što je pad depozita pogodio SVB i nekoliko drugih kreditora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...