BEZ POREZA NA DOLARE Kuba privlači više deviza u zemlju da bi pokrila gubitke

BiznisNovacSvetTurizam

19.7.2020 08:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BEZ POREZA NA DOLARE Kuba privlači više deviza u zemlju da bi pokrila gubitke BEZ POREZA NA DOLARE Kuba privlači više deviza u zemlju da bi pokrila gubitke
Kuba namerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posledice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od... BEZ POREZA NA DOLARE Kuba privlači više deviza u zemlju da bi pokrila gubitke

Kuba namerava da ukine porez na zvanični kurs dolara od 10 odsto kako bi ublažila posledice pandemije virusa korona i nadoknadila gubitak prihoda od turizma.

Porez je uveden 2004. godine, a podstakao je stvaranje paralelnog crnog tržišta američke valute.

Kubanska vlada sada namerava da ukine taj porez kako bi privukla više deviza u zemlju, i priznaje kako je odluku pospešila pandemija virusa korona i gubitak prihoda od turizma, ali naglašava ipak da ne planira da “dolarizuje” zemlju, prenosi Bankar.me.

Od ponedeljka će, takođe, 72 od ukupno 4.800 trgovina pod kontrolom države prihvatati plaćanje dolarima za hranu i higijenske potrepštine, iako ne u gotovini, već karticama povezanim s dolarskim računima.

Vlada je, podseća Tanjug, prošle godine odobrila plaćanje dolarima za aparate za domaćinstvo i automobile u pojedinim trgovinama kako bi suzbila crno tržište dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...