Loš dan za najpopularniju digitalnu imovinu

Bitcoin naglo oslabio nakon što je SpaceX prodao svoje kriptovalute

Svet

18.8.2023 12:40 Autor: Vladimir Jokanović 0

Bitcoin naglo oslabio nakon što je SpaceX prodao svoje kriptovalute Bitcoin naglo oslabio nakon što je SpaceX prodao svoje kriptovalute
Bitcoin je oslabio za oko osam procenata tokom jednog sata trgovanja u četvrtak posle podne u SAD, produžavajući niz gubitaka koji su preokrenuli većinu... Bitcoin naglo oslabio nakon što je SpaceX prodao svoje kriptovalute

Bitcoin je oslabio za oko osam procenata tokom jednog sata trgovanja u četvrtak posle podne u SAD, produžavajući niz gubitaka koji su preokrenuli većinu dobitaka kriptovalute od juna. Cena bitcoina pala je nakratko na 25.409 dolara, prema podacima CoinMarketCap, pre nego što se delimično oporavila.

Cena bitcoina opala je za 15 odsto u odnosu na najviših 31.814 dolara u julu, što je odraz nedavnog pada akcija, obveznica i druge finansijske imovine, prenosi Financial Times. Rasprodaja bitcoina vremenski je koincidirala sa izveštajem u WSJ u kojem se navodi da je SpaseX Ilona Maska (Elon Musk) prodao svojih 373 miliona dolara u kriptovaluti.

Trgovci digitalnom imovinom pomno prate Maska od 2021, godine, kada je njegova kompanija za proizvodnju električnih vozila Tesla nakratko prihvatila plaćanje u kriptovaluti. Bitcoin je ojačao za 15 odsto u jednom danu kada je Mask najavio da prima kriptovalute, u februaru te godine.

Bitcoin je zabeležio oštar pad vrednosti kada je Mask tri meseca kasnije odustao od planova. Od tada vrednost akcija Tesle fluktuira. Tesla je prošle godine zabeležila gubitke od 204 miliona dolara od obezvređivanja svojih bitcoina.

Akcije i obveznice oslabile su otkako je Fed prošlog meseca podigao referentnu kamatnu stopu na najviši nivo u poslednje 22 godine, ostavljajući otvorena vrata za dalje povećanje ove godine. Američka komisija za hartije od vrednosti nedavno je ocenila da je sektor digitalnih valuta „prepun prevara i zloupotreba“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...