početak rada ETF fondova za digitalnu valutu pitanje trenutka

Bitcoin zabeležio najveći rast u godinu dana

Svet

24.10.2023 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bitcoin zabeležio najveći rast u godinu dana Bitcoin zabeležio najveći rast u godinu dana
Najtrgovaniji oblik digitalne imovine dobio je na vrednosti čak 11,5 odsto u jednom danu na 35.000 dolara pre nego što je deo tog dobitka... Bitcoin zabeležio najveći rast u godinu dana

Najtrgovaniji oblik digitalne imovine dobio je na vrednosti čak 11,5 odsto u jednom danu na 35.000 dolara pre nego što je deo tog dobitka smanjen na 33.784 dolara u trenutku pisanja ovog izveštaja, u utorak ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Izvor: TradingView, Google

To znači da je bitcoin u jednom trenutku porastao za oko 105 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada je, doduše, bio u istorijskom padu, a posle korekcije zaustavio je rast na oko 77 odsto većem nivou međugodišnje.

Najverovatnije dobijanje odobrenja i početak rada prvog Bitcoin ETF fonda sa plaćanjem spot vrednosti, podiže interesovanje za najvredniji token na tržištu, piše Bloomberg.

Veliki upravljači privatnom imovinom, kao što su BlackRock ili Fidelity Investments, spadaju među potencijalne ponuđače novog vide investicione ponude za klijente.

Američki savezni apelacioni sud u ponedeljak je takođe formalizovao pobedu kompanije Grayscale Investments u njenom pokušaju da stvori spot Bitcoin ETF u sporu sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti (SEC).

SEC se do sada opirala da dozvoli rad ETF-ovima koji direktno ulažu u bitcoin, navodeći rizike kao što su prevara i manipulacija na tržištu. Pomenuta sudska presuda u korist kompanije i nalet novih prijava investicionih “teškaša” za pokretanje spot fondova podstakli su spekulacije da će agencija na kraju popustiti, a tržište se proširiti za novu ponudu, što se pozitivno odražava i na vrednost bitcoina.

  • tamara71

    24.10.2023 #1 Author

    Ulaze veliki polako, dugo im je trebalo

    Odgovori

  • Sindi

    24.10.2023 #2 Author

    Ocekivano usled okolnosti u svetu, sledi ponovo nagli pad oko nove godine, standardno

    Odgovori

  • SHALIMAR

    24.10.2023 #3 Author

    Ne znam samo koliko ce da traje,s obzirom da je doziveo veliki pad..

    Odgovori

  • Nata

    21.4.2024 #4 Author

    Nagli pad je bio i sad nagli skok, svih kriptovaluta.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...