Najveća berza kriptovaluta napušta rusko tržište

Binance prodao celokupno poslovanje u Rusiji

SvetVesti

27.9.2023 11:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

Binance prodao celokupno poslovanje u Rusiji Binance prodao celokupno poslovanje u Rusiji
Berza kriptovaluta Binance objavila je da je sklopila sporazum o prodaji celokupnog ruskog poslovanja berzi za trgovinu kriptovalutama CommEX. Binance ističe da je sva... Binance prodao celokupno poslovanje u Rusiji

Berza kriptovaluta Binance objavila je da je sklopila sporazum o prodaji celokupnog ruskog poslovanja berzi za trgovinu kriptovalutama CommEX. Binance ističe da je sva imovina ruskih korisnika bezbedno zaštićena.

Biće potrebno do godinu dana da postojeći korisnici pređu na drugu platformu, prenosi Komersant. „Gledajuću u budućnost, shvatamo da poslovanje u Rusiji nije kompatibilno sa strategijom usklađenosti Binancea“, saopštila je kancelarija glavnog direktora Binancea.

Nakon prodaje poslovanja u Rusiji, Binance neće imati stalnu podelu prihoda od prodaje, niti zadržava bilo kakvu opciju da otkupi deonice u poslovanju, navedeno je u saopštenju najveće svetske berze kriptovaluta bez otkrivanja finansijskih detalja ugovora, prenosi Reuters.

Binance je ranije najavio mogućnost napuštanja ruskog tržišta, nakon što je WSJ objavio priču da je berza kriptovaluta „pomagala Rusima da prenesu novac u inostranstvo“, a američka Komisija za hartije od vrednosti tužila je ranije Binance i njenog osnivača Čangpeng Žaoa zbog nepoštovanja saveznih zakona o hartijama od vrednosti i bogaćenja na račun kupaca.

Ministarstvo pravde SAD istraživalo je da li Binance krši sankcije prema Rusiji, što je Binance odbacio, navodeći da se pridržava ograničenja. „Binance prati globalne smernice za sankcije i primenjuje ih na ljude, organizacije, entitete i zemlje koje je međunarodna zajednica stavila na crnu listu, onemogućavajući takvim entitetima pristup platformi“, saopštio je Binance.

Nekoliko dana nakon objavljivanja teksta u WSJ, Binance je zabranio klijentima iz Rusije transakcije sa bilo kojom valutom osim rublje preko p2p platforme. Korisnici koji su verifikovani kao državljani drugih zemalja isključeni su iz transakcija u rubljama. To je ograničilo mogućnosti Rusa u zemlji i inostranstvu da pretvaraju rublje u druge valute. Binance je ranije zatvorio pristuo p2p transakcijama u dolarima i evrima za Ruse, zbog sankcija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...