ključni kupac u svoju flotu želi 150 najvećih aviona 737 Max

Boeing i Ryanair blizu sklapanja velike porudžbine

Firme u fokusuSvetU fokusu

9.5.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Boeing i Ryanair blizu sklapanja velike porudžbine Boeing i Ryanair blizu sklapanja velike porudžbine
Avio-kompanija Boeing je blizu sklapanja velike porudžbine od strane Ryanair Holdings-a, koja uključuje 150 najvećih aviona iz serije 737 Max. Ryanair je važna podrška,... Boeing i Ryanair blizu sklapanja velike porudžbine

Avio-kompanija Boeing je blizu sklapanja velike porudžbine od strane Ryanair Holdings-a, koja uključuje 150 najvećih aviona iz serije 737 Max.

Ryanair je važna podrška, odnosno ključni kupac u trenutku kada se Boeing suprotstavlja na tržištu Airbus-ovom popularnom modelu A321neo, piše Bloomberg.

Dogovor, koji bi trebalo da bude objavljen u utorak, odnosiće se na model 737 MAX 1, kažu ljudi upoznati sa ovim navodima, koji su tražili da ne budu identifikovani tokom razgovora o poverljivim pregovorima.

Iz Boeing-a su odbili da komentarišu ovu informaciju, dok Ryanair sa sedištem u Dablinu nije bio dostupan za komentar. Reuters je u ponedeljak izvestio, da je Boeing blizu dogovora sa Raynair-om za letelice tipa 737 Max.

Ryanair je najveći Boeing-ov kupac u Evropi, i ova avio-kompanija je izgradila čitavu flotu aviona na kratkim relacijama teškim radom. Glavni izvršni direktor Majkl O’Liri (Michael O’Leary) rekao je krajem marta da je avio-kompanija nastavila pregovore sa Boiengom za čak 200 uskotrupnih aviona, a potencijalna isporuka je predviđena za period između 2027. i 2031. godine.

Ostale avio-kompanije koje su se obavezale na 737 Max 10 uključuju Delta Air Lines, United Airlines Holdings i British Airways matičnu IAG.

Avio-kompanije širom sveta povećale su svoje knjige narudžbi u protekloj godini, nakon oporavka od pandemije korona virusa.

Ryanair je među kompanijama koje su predvidele rast letnjih rezervacija, posebno na kraćim rutama do sunčanih destinacija poput Španije ili Italije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...