Planirano povećanje proizvodnje aviona 737 Max

Boeing u prvom kvartalu povećao prihode za 28 odsto

BerzaNovacSvet

27.4.2023 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Boeing u prvom kvartalu povećao prihode za 28 odsto Boeing u prvom kvartalu povećao prihode za 28 odsto
Američki proizvođač aviona Boeing u prvom ovogodišnjem kvartalu ostvario je gubitak od 425 miliona dolara dolara, dok je dok je prošle godine gubitak u... Boeing u prvom kvartalu povećao prihode za 28 odsto

Američki proizvođač aviona Boeing u prvom ovogodišnjem kvartalu ostvario je gubitak od 425 miliona dolara dolara, dok je dok je prošle godine gubitak u istom periodu iznosio 1,2 milijarde dolara.

Prihodi kompanije dostigli su 17,9 milijardi dolara, što je 28 odsto više nego u prvom kvartalu prošle godine.

Kako javlja francuska novinska agencija AFP, a prenosi SeeBiz, prihodi su i dalje niži od ostvarenih prvom tromesečju 2019. godine, odnosno pre izbijanja pandemije korona virusa.

„Napredujemo usprkos poremećajima u lancu snabdevanja i optimistični smo u pogledu ciljeva koje smo postavili za ovu godinu i dugoročno“, rekao je po objavljivanju rezultata izvršni direktor Boeing-a Dejv Kalhun (Dave Calhoun).

Uprkos tome što se suočivo sa različitim problemima u proizvodnji i kontroli kvaliteta, koji ograničavaju isporuke njihovih najprodavanijih modela, Boeing planira da poveća proizvodnju aviona 737 Max na 38 mesečno, odnosno za sedam aviona više nego do sada.

Prema njihovim planovima, do kraja godine trebalo bi da isporuče između 400 i 450 aviona 737 Max kao i između 70 i 80 Dreamliner-a (model 787), objavio je Rojters a preneo SeeBiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...