cilj podizanje obrazovanja u školama, ali i stvaranje nove generacije talentovanih takmičara

Britanska vlada ulaže u šah

LifestyleSvetZanimljivosti

22.8.2023 12:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Britanska vlada ulaže u šah Britanska vlada ulaže u šah
Britanska vlada saopštila je da će uložiti skoro milion funti (1,3 miliona dolara) u šah kako bi promovisala ovu igru u engleskim školama i... Britanska vlada ulaže u šah

Britanska vlada saopštila je da će uložiti skoro milion funti (1,3 miliona dolara) u šah kako bi promovisala ovu igru u engleskim školama i postavila 100 stolova u javnim parkovima.

Najava uključuje ulaganje od 500.000 funti u Englesku šahovsku federaciju tokom dve godine „kako bi se razvila sledeća generacija talenata svetske klase“, saopštilo je Ministarstvo za kulturu, medije i sport u saopštenju poslatom e-poštom, prenosi Bloomberg.

Finansiranje će podržati kampove za obuku juniora, grantove za treniranje i šah za škole u ​​ugroženim oblastima, saopštila je vlada.

Taj pritisak je deo šireg nastojanja premijera Rišija Sunaka (Rishi Sunak) da unapredi obrazovanje, a posebno matematiku. Ranije ove godine premijer je rekao da će svi đaci u Engleskoj učiti matematiku do 18. godine.

„Šah je sjajan način za mlade ljude da razviju veštine kao što su strpljenje i kritičko mišljenje“, rekla je ministarka kulture Lusi Frejzer (Lucy Fraser) u izjavi. „Šah podstiče kreativnost i izaziva takmičarski duh.”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...