kao uzrok problema navodi se dekarbonizacija i prelazak na zelenu proizvodnju

British Steel planira ukidanje do 2.000 radnih mesta

SvetU fokusu

23.10.2023 14:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

British Steel planira ukidanje do 2.000 radnih mesta British Steel planira ukidanje do 2.000 radnih mesta
Proizvođač čelika British Steel, podružnica kineskog Jingjea, razmatra otpuštanje 2.000 zaposlenih zbog nagomilanih finansijskih gubitaka, prenela je danas britanska štampa i dodala da bi... British Steel planira ukidanje do 2.000 radnih mesta

Proizvođač čelika British Steel, podružnica kineskog Jingjea, razmatra otpuštanje 2.000 zaposlenih zbog nagomilanih finansijskih gubitaka, prenela je danas britanska štampa i dodala da bi taj plan trebalo da bude sproveden iako kompanija pregovara sa britanskim vlastima o dobijanju nekoliko stotina miliona funti subvencija.

„U sklopu plana ka postizanju što manje zagađenosti, razmatramo različite operativne scenarije i opcije“, saopštila je kompanija agenciji France Press, ne otkrivajući druge detalje, prenosi Beta.

Međutim, sindikat kompanije je saopštio da „ne prihvata da ukidanje radnih mesta postane način za dekarbonizaciju industrije čelika“. „Postoji bezbroj opcija koje su dostupne i pravedne“, posebno pošto su zaposleni poslednjih godina prihvatili smanjenje ili zamrzavanje plata, dodao je sindikat.

Prema pisanju britanskih medija, kompanija ima gubitak do 30 miliona funti mesečno. Rukovodstvo razmatra otpuštanje zaposlenih, ali konačna odluka još nije doneta.

U isto vreme, Jingje za British Steel pregovara o dobijanju pomoći od 300 miliona funti od britanske vlade kako bi kompanija održala posao i proizvodila čelik sa manje zagađenja.

Nekada vodeća britanska kompanija bila je godinama u finansijskim teškoćama i izbegla je 2020. godine bankrot zahvaljujući kineskom Jingjeu.

  • SUNCE

    23.10.2023 #1 Author

    Za utehu je da kinezi ned spasavaju samo srpske čeličane nego i kineske

    Odgovori

  • ZVEZDA

    23.10.2023 #2 Author

    Kao i vecina…. tehnologija i masine pruzimaju covekovo mesto

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...