ulaganje u očuvanje prirodnih resursa i izgradnju čistijeg okruženja

Kompanija Metalfer predstavila inovativni „Zeleni Čelik“

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

19.10.2023 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Metalfer predstavila inovativni „Zeleni Čelik“ Kompanija Metalfer predstavila inovativni „Zeleni Čelik“
Vodeća kompanija u proizvodnji betonskog čelika, Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice predstavila je inovativni proizvod – Metalfer Zeleni Čelik. Ovaj događaj za kompaniju... Kompanija Metalfer predstavila inovativni „Zeleni Čelik“

Vodeća kompanija u proizvodnji betonskog čelika, Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice predstavila je inovativni proizvod – Metalfer Zeleni Čelik.

Ovaj događaj za kompaniju predstavlja kamen-temeljac nove ere u oblasti metalurgije i njihove posvećenosti održivosti i generalnom podizanju standarda u ovoj oblasti u Srbiji. U proteklih pet godina kompanija je uložila preko 28 miliona evra u projekte u okviru Zelene agende, a ovaj ciklus investicije za Metalfer nije predstavljao samo finansijsko ulaganje, već ulaganje u očuvanje prirodnih resursa i izgradnju čistijeg okruženja.

„Kroz projekte Zelene agende trudimo se da aktivno doprinesemo globalnim naporima ka održivosti. Od velike važnosti su nam inovacije koje smanjuju ekološki otisak, povećavaju energetsku efikasnost i omogućavaju odgovorno korišćenje resursa. Smatramo da naše investicije nisu samo poslovni poduhvati već odgovori na hitne ekološke izazove. Metalfer se zalaže za transformaciju industrije prema održivom poslovanju, gde ekonomska efikasnost i ekološka odgovornost idu ruku pod ruku“, a sve u skladu sa osnovnim postulatima cirkularne ekonomije, istakla je dr Jelena Zakonović, CEO Metalfer Steel Mill.

Pored žiga „Čuvarkuća“ koji kompanija već godinama ponosno poseduje, njihova posvećenost održivosti se sada ogleda i u sticanju EPD sertifikata koji se odnosi na sve njihove gotove proizvode, a svedoči o usklađenosti proizvoda sa međunarodnim ekološkim standardima, uključujući i gotovo kompletnu upotrebu recikliranih materijala i transparentnu sledljivost u skladu sa ekološkim smernicama

„Metalfer ne proizvodi samo čelik – mi oblikujemo održivu budućnost. Sticanje EPD sertifikata je rezultat posvećenosti našeg tima i on reflektuje pre svega našu težnju ka potpunom integrisanju ekološke održivosti u svim aspektima našeg poslovanja“, dodala je dr Zakonović.

Foto: Mina Jevremović/Metalfer Steel Mill

Ono što kompaniju Metalfer čini posebno ponosnom je uvođenje u proizvodni program njihovog novog proizvoda – Metalfer Zeleni Čelik. Ovaj čelik je rezultat vizije i težnje da se stvori proizvod koji je u potpunosti u skladu sa principima održivosti. On je rezultat kombinovanja najnovijih tehnologija, korišćenja obnovljivih izvora energije, recikliranja otpada, smanjenja emisije gasova i mnogih drugih inovativnih praksi.

Dr Zakonović je objasnila da se čelik koji se proizvodi u Metalferu može smatrati „zelenim“ zato što između ostalog koriste obnovljive izvore energije, recikliraju otpad, efikasno upotrebljavaju resurse, tehnologija topljenja otpadnog gvožđa koju koriste smanjuje emisiju gasova sa efektom staklene bašte. Ona je dodala i da je otpadno gvožđe jedini izvor sirovina, kao i da koriste zatvoreni vodni sistem.

„Naš fokus nije samo na proizvodnji čelika ili usvajanju novih tehnologija. Tu smo da brinemo o našim ljudima, našoj zajednici i budućnosti. Zato s ponosom ističemo naš slogan – „čelični um, brižno srce“ – jer svaka inovacija, svaka investicija i svaki napor dolazi iz srca koje brine o našoj planeti. “ naglasila je Dr. Jelena Zakonović, CEO kompanije Metalfer Steel Mill.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...