Rast podstakli putnici iz Velike Britanije i Nemačke

Broj rezervacija u avio-kompaniji Tui premašio nivoe iz 2019. godine

BiznisSvetTurizam

14.2.2023 12:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Broj rezervacija u avio-kompaniji Tui premašio nivoe iz 2019. godine Broj rezervacija u avio-kompaniji Tui premašio nivoe iz 2019. godine
Iz kompanije Tui, najvećeg svetskog turoperatora, saopšteno je da su rezervacije za leto premašile pretpandemijske nivoe nakon nekoliko godina u kojima su na snazi... Broj rezervacija u avio-kompaniji Tui premašio nivoe iz 2019. godine

Iz kompanije Tui, najvećeg svetskog turoperatora, saopšteno je da su rezervacije za leto premašile pretpandemijske nivoe nakon nekoliko godina u kojima su na snazi bila ograničenja putovanja.

Iako su cene više nego što su bile pre pandemije, iz kompanije Tui navode da su rezervacije u poslednje četiri nedelje premašile nivoe iz 2019. godine.

Rast su najviše podstakli putnici iz Velike Britanije i Nemačke, a broj letnjih i zimskih rezervacija dostigao je 8,7 miliona, piše Financial Times.  

Zarada kompanije u prvom kvartalu dostigla je 3,8 milijardi evra, zahvaljujući broju rezervacija u toku leta i zime, dok su prihodi pre kamata i oporezivanja iznosili 158,7 miliona evra, u poređenju sa 274 miliona evra godinu dana pre toga. 

Pozitivne prognoze kompanije Tui prate vesti o rastu trgovanja u drugim delovima putničke industrije. Niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da je imala rekordni profit dok je avio-prevoznik easyJet prognozirao oporavak profita nakon tri godine gubitaka usled “snažne i konstantne” potražnje.

  • DUSICA

    18.2.2023 #1 Author

    Odlično, taman da povrate što nisu mogli da zarade u poslednjih par godina.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.2.2023 #2 Author

    Bravo za njih,nadohnadjuju prethodne lose godine…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...