testiranje primene AI u Velikoj Britaniji i Nemačkoj

ChatGPT pomaže turistima da odaberu izlete

BiznisSvetTurizam

17.8.2023 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

ChatGPT pomaže turistima da odaberu izlete ChatGPT pomaže turistima da odaberu izlete
„Generativna veštačka inteligencija (AI) imaće veliki uticaj na turističku industriju, a oni koji budu koristili tu tehnologiju biće brži i produktivniji od ostalih“ rekao... ChatGPT pomaže turistima da odaberu izlete


„Generativna veštačka inteligencija (AI) imaće veliki uticaj na turističku industriju, a oni koji budu koristili tu tehnologiju biće brži i produktivniji od ostalih“ rekao je tehnološki direktor turističkog giganta TUI Piter Jordan (Pieter Jordaan), a prenela agencija DPA.

U Velikoj Britaniji, TUI je u svoju aplikaciju već uvezao robota za generisanje teksta ChatGPT, a pristup je u fazi testiranja dobio otpilike svaki drugi korisnik.

ChatGPT koristi generativnu AI da klijentima predloži personalizovane izlete i odgovori na pitanja o odredištima. Potražnja za tom opcijom je premašila očekivanja sa više od 10.000 upita. Klijenti u Nemačkoj će isto unutar aplikacije moći da koriste ChatGPT.

„Ako testiranje dobro prođe i ako budemo zadovoljni tačnošću, mislimo da proizvod na tržište pustimo do kraja godine“, rekao je Jordan.

U Nemačkoj, inače, već nekoliko turističkih firmi koriste ChatGPT za razne poslove.

TUI firmi Open AI plaća malu naknadu za svaki zahtev koji ChatGPT primi kroz aplikaciju, dodao je Jordan, naglasivši da ChatGPT ne dobija pristup podacima korisnika.

„Generativna AI sposobna da kreira nove sadržaje brzo će dobiti zadatke i to će potrošači brzo moći da uoče. Temeljno će se promeniti način na koji ljudi planiraju putovanja i prave rezervacije“, zaključio je Jordan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...