Akcije su pale za 4,4 odsto

Deonice InBeva potonule nakon što je Atria smanjila udeo

BiznisSvet

15.3.2024 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Deonice InBeva potonule nakon što je Atria smanjila udeo Deonice InBeva potonule nakon što je Atria smanjila udeo
Akcije AB InBeva, najvećeg svetskog proizvođača piva, pale su u četvrtak za više od četiri odsto nakon što je trgovanje nastavljeno nakon kratke suspenzije... Deonice InBeva potonule nakon što je Atria smanjila udeo

Akcije AB InBeva, najvećeg svetskog proizvođača piva, pale su u četvrtak za više od četiri odsto nakon što je trgovanje nastavljeno nakon kratke suspenzije pošto su se pojavili detalji o prodaji jednog od njegovih najvećih akcionara.

Trgovanje je obustavljeno u četvrtak ujutro na zahtev belgijske Uprave za finansijske usluge i tržišta nakon što je američki duvanski gigant Altria rekao u sredu da će smanjiti svoj udeo od oko 10 odsto u belgijskoj pivari. Altria je saopštila da planira da proda 35 miliona od svojih 197 miliona akcija u kompaniji, što predstavlja otprilike jednu petinu njenog ukupnog udela, prenosi Seebiz.

AB InBeva trgovanje je nastavljeno u 14 časova po lokalnom vremenu nakon objavljivanja detalja o prodajnoj ceni akcija. U saopštenju, pivar je rekao da će klijenti Altrie platiti 54,7 evra, ili 60 dolara po akciji, što je oko 6,5 odsto manje od zaključne cene u sredu od 58,82 evra po akciji. AB InBev je saopštio da planira da otkupi akcije u vrednosti od 200 miliona dolara.


Akcije su pale za 4,4 odsto ubrzo nakon što je trgovanje nastavljeno. Prodaja će smanjiti udeo Altrie u kompaniji na oko osam odsto. Altria je saopštila da planira da iskoristi prihod od prodaje za finansiranje dodatnih otkupa akcija.

Tagovi
BIZNIS SAD

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...