investitori unovčili profit

Nvidia zabeležila najveći dnevni pad akcija u deset meseci

Svet

9.3.2024 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Nvidia zabeležila najveći dnevni pad akcija u deset meseci Nvidia zabeležila najveći dnevni pad akcija u deset meseci
Kompanija Nvidia imala je najveći jednodnevni pad akcija u deset meseci pošto su trgovci unovčili profit nakon što su akcije porasle za više od... Nvidia zabeležila najveći dnevni pad akcija u deset meseci

Kompanija Nvidia imala je najveći jednodnevni pad akcija u deset meseci pošto su trgovci unovčili profit nakon što su akcije porasle za više od 19 odsto u šest uzastopnih trgovačkih dana.

Akcije proizvođača čipova pale su u petak za 5,6 odsto, što je najveći pad od 31. maja. Kao znak koliko se Nvidia oporavila ove godine, pad je izbrisao tržišnu vrednost od oko 130 milijardi dolara, što se svrstava među najveće jednodnevne padove američkih deonica u istoriji tržišta, prenosi SEEbiz.

Akcije Nvidije su ove godine porasle zbog rastućeg optimizma da će potražnja za njenim čipovima koji se koriste u IT industriji sa veštačkom inteligencijom ostati jaka.

Čak i nakon pada u petak, deonice su porasle za više od 70 odsto od početka 2024. Sa tržišnom vrednošću od oko 2,2 hiljade milijarde dolara, Nvidia je treća najveća kompanija u S&P 500, iza komapanija Microsoft i Apple.

Ranije na sesiji, deonice Nvidije su porasle za čak 5,1 odsto. Indeks relativne snage popeo se iznad 85 u petak, najviše od novembra 2021, pre nego što je pao na oko 70.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...