„DISNEY“ IZGUBIO 91 ODSTO PROFITA Šteta ogromna zbog zatvaranja zabavnih parkova

BiznisLifestyleSvetZanimljivosti

6.5.2020 09:54 Autor: Marija Jovanović 6

„DISNEY“ IZGUBIO 91 ODSTO  PROFITA Šteta ogromna zbog zatvaranja zabavnih parkova „DISNEY“ IZGUBIO 91 ODSTO  PROFITA Šteta ogromna zbog zatvaranja zabavnih parkova
Profit kompanije „Disney“ opao je za 91 odsto tokom prva tri meseca 2020. godine zbog zatvaranja zabavnih parkova širom sveta zbog pandemije korona virusa,... „DISNEY“ IZGUBIO 91 ODSTO  PROFITA Šteta ogromna zbog zatvaranja zabavnih parkova

Profit kompanije „Disney“ opao je za 91 odsto tokom prva tri meseca 2020. godine zbog zatvaranja zabavnih parkova širom sveta zbog pandemije korona virusa, prenosi CNN.

Iako je prodaja za drugi kvartal porasla za 21 odsto, na 18 milijardi dolara, profit kompanije „Disney“ pretrpeo je ogromnu štetu zbog zatvaranja zabavnih parkova, kao i zbog ogromnih troškova pokretanja striming usluge „Disney +“.

Pandemija je naročito pogodila deo kompanije koji se odnosi na zabavne parkove. Operativni prihodi ovog Diznijevog segmenta opali su za vrtoglavih 58 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat zatvaranja tematskih parkova širom sveta.

Svih 12 “Disney” parkova u Severnoj Americi, Aziji i Evropi zatvoreno je 15. marta. Kako je najavila ova kompanija, šangajski „Disneyland“, koji ne radi od januara, ponovo će biti otvoren 11. maja i to u fazama. Ovaj park, koji će ograničiti posećenost, dočekaće goste sa novim zdravstvenim i preventivnim procedurama.

Zbog pandemije korona virusa, čije je efekte “Disney” osetio u svim segmentima poslovanja, kompanija neće isplatiti investitorima dividende za prvu polovinu fiskalne 2020. godine, a procenjuje se da će taj potez sačuvati oko 1,6 milijardi dolara u gotovini.

  • Rada

    6.5.2020 #1 Author

    Nadoknadice Disney vrlo brzo taj gubitak, ne sekiram se ja za njih…

    Odgovori

  • Marko

    7.5.2020 #3 Author

    Baš šteta.

    Odgovori

  • Brana

    8.5.2020 #4 Author

    Njihova posećenost je velika,mislim da će brzo to nadoknaditi čim se otvore granice

    Odgovori

  • Maja

    10.5.2020 #5 Author

    Diznilend-snovi za masovnu potrosnju svakog deteta…Ali zivot nije Diznilend,nazalost ,😏 sto dokazuje i ovo sto se desava

    Odgovori

  • Ivona V

    14.5.2020 #6 Author

    ne sumnjam da ce se vratiti brzo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...