DOBIT STARBAKSA PALA ZA 38 ODSTO Korona odnela 678 miliona dolara

SvetVesti

29.7.2020 12:14 Autor: Julijana Vincan 0

DOBIT STARBAKSA PALA ZA 38 ODSTO Korona odnela 678 miliona dolara DOBIT STARBAKSA PALA ZA 38 ODSTO Korona odnela 678 miliona dolara
Pandemija korona virusa negativno je uticala i na poslovanje svetskog lanca kafeterija „Starbucks“. Prihodi preduzeća sa sedištem u Sijetlu, opali su za 38 odsto... DOBIT STARBAKSA PALA ZA 38 ODSTO Korona odnela 678 miliona dolara

Pandemija korona virusa negativno je uticala i na poslovanje svetskog lanca kafeterija „Starbucks“. Prihodi preduzeća sa sedištem u Sijetlu, opali su za 38 odsto na 4,2 milijarde dolara. I pored velikih gubitaka, „Starbucks“ je bolje prošao kroz krizu nego što su analitičari očekivali.

Zatvaranja kafića, usled mera preduzetih protiv širenja zaraze, do kraja juna su kompaniji donele neto gubitak u visini od 678 miliona dolara, saopštila je ova američka kompanija.

Šef kompanije Kevin Džonson (Kevin Johnson) istakao je da se posao kontinuirano oporavlja i da će većina filijala širom sveta biti ponovno otvorena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...