Popularna video-igra nedostupna kineskim gejmerima od 1. novembra

Epic Games povlači Fortnite iz Kine

Hi-techLifestyleSvet

3.11.2021 09:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Epic Games povlači Fortnite iz Kine Epic Games povlači Fortnite iz Kine
Iz kompanije Epic Games saopšteno je da Fortnite odlazi iz Kine. Kineska verzija ove globalno popularne video-igre za više igrača biće ugašena do 15.... Epic Games povlači Fortnite iz Kine

Iz kompanije Epic Games saopšteno je da Fortnite odlazi iz Kine. Kineska verzija ove globalno popularne video-igre za više igrača biće ugašena do 15. novembra, dok je novim korisnicima registracija blokirana već početkom meseca.

Čuveni proizvođač video-igara nije objasnio zašto ovu uspešnu igru povlači sa vrlo unosnog tržišta, premda je izvesno da se razlog krije u oštrim regulacijama, piše SEEbiz, pozivajući se na CNBC.

Epic Games je Fortnite razvio u saradnji sa kompanijom Tencent iz Šendžena i ona je na tržištu od 2018. godine. Šendženski tehnološki gigant je jedan od najvećih investitora u Epic Games i poseduje 40 odsto udela u ovoj kompaniji.

Zanimljiva stvar vezana za Fortnite jeste činjenica da ova igra u Kini nikada nije u potpunosti objavljena. U ovoj zemlji je popularna igra izašla kao probna verzija, koja u sebi nije imala mnoge od opcija dostupnih gejmerima na zapadu.

Peking je, pored već vrlo oštrih regulacija vezanih uz industriju video-igara, ranije ove godine uveo još strože zakone koje osobama mlađima od 18 godina igranje ograničavaju na tri sata nedeljno. 

Epic Games je postao samo jedna u nizu kompanija koje su odlučile da se povuku iz zemlje u jeku povećanog regulacionog pritiska na računarski sektor. 

Osim ovog, najavljeno je da će se iz Kine povući i društvena biznis platforma LinkedIn kompanije Microsoft, uz objašnjenje da je njen rad postao “znatno teži zbog velikog broja specifičnih pravila”.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...