Računovodstvena firma suočena sa usporavanjem rasta prihoda

Ernst & Young najavljuje otpuštanja širom SAD

BiznisSvet

12.12.2023 13:59 Autor: Vladimir Jokanović 1

Ernst & Young najavljuje otpuštanja širom SAD Ernst & Young najavljuje otpuštanja širom SAD
Ernst & Young otpustiće desetine partnera u svim američkim preduzećima, što je više nego inače, jer se računovodstvena firma „velike četvorke“ suočava sa usporavanjem... Ernst & Young najavljuje otpuštanja širom SAD

Ernst & Young otpustiće desetine partnera u svim američkim preduzećima, što je više nego inače, jer se računovodstvena firma „velike četvorke“ suočava sa usporavanjem potražnje za određenim uslugama i nastoji da smanji troškove.

Rezovi su uglavnom koncentrisani na savetodavnu stranu američke operacije, utičući na više od 10 odsto partnera u konsaltingu i oko četiri odsto u strategiji i transakcijama, ali se dotiču i revizijskih i poreskih ogranaka, navode neimenovani izvori, prenosi Wall Street Journal.

Otpuštanja bi trebalo da obuhvate više od 100 partnera u konsaltingu i više od 30 partnera u strategiji i transakcijama na nižem i višem nivou. EY je počeo da obaveštava pogođene partnere prošle nedelje, a smanjenja koja su u toku veća nego inače. Otpuštanjima je prethodila odluka EY u aprlu ove godine da otpusti 3.000 zaposlenih u SAD, ili oko pet odsto.

EY i druge računovodstvene i konsultantske firme suočavaju se sa usporavanjem rasta prihoda, što je dovelo do toga da nekoliko njih smanji svoju radnu snagu. Firme su agresivno zapošljavale ljude tokom pandemije, podstaknute većom potražnjom za konsaltingom u oblastima kao što su korporativna strategija i digitalna transformacija.

Potražnja za konsultantskim uslugama slabi ili raste u zavisnosti od privrede, dok je revizija generalno stabilna poslovna linija zbog zahteva za izveštavanjem za javna preduzeća. Kompanija je saopštila da je u okviru svog dugoročnog planiranja, EY transformisao poslovanje kako bi se fokusirao na oblasti u kojima klijenti imaju najveće potrebe.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...