Kompanija uvodi nepopularne mere štednje

FedEx otpušta više od 10 odsto svojih službenika i direktora

Firme u fokusuSvetU fokusu

1.2.2023 18:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

FedEx otpušta više od 10 odsto svojih službenika i direktora FedEx otpušta više od 10 odsto svojih službenika i direktora
Kompanija FedEx najavila je da će otpusiti više od 10 odsto svog tima službenika i direktora, jer smanjuje troškove i usklađuje svoju mrežu sa... FedEx otpušta više od 10 odsto svojih službenika i direktora

Kompanija FedEx najavila je da će otpusiti više od 10 odsto svog tima službenika i direktora, jer smanjuje troškove i usklađuje svoju mrežu sa trendovima potražnje.

„Imam odgovornost da kritički pogledam poslovanje i odredim gde možemo biti bolji tako što ćemo bolje uskladiti veličinu naše mreže sa potražnjom kupaca“, rekao je izvršni direktor Raj Subramaniam u sredu u dopisu zaposlenima, i dodao da je bilo neophodno takođe pažljivo razmotriti veličinu našeg liderskog tima i funkcije koje bi se mogle konsolidovati, preneo je Wall Street Journal.

Predstavnici FedEx-a nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar koliko će zaposlenih biti pogođeno ovim merama.

U septembru, FedEx je saopštio da do daljeg neće zapošljavati, i da će zatvoriti 90 lokacija svojih kancelarija, uparkirati neke kargo avione, te da će zatvoriti pet korporativnih kancelarija kako bi nadoknadio oštar pad isporuka paketa. Kompanija tada nije rekla da li otpušta i osoblje.

Kompanija je u decembru saopštila da i dalje vidi slabu potražnju za paketima i da je identifikovala dodatnu uštedu od milijardu dolara.

Akcije FedEx-a porasle su za dva odsto na 197,63 dolara u podnevnom trgovanju u sredu.

  • TATJANA

    2.2.2023 #1 Author

    Ako nisu rentabilni morace i ove nepopularne mere da primene

    Odgovori

  • Dunja5

    2.2.2023 #2 Author

    Veselo… Ali oni najbolje znaju sta raditi dalje.

    Odgovori

  • Coka13

    8.2.2023 #3 Author

    Ovo su mere koje nažalost sve više kompanija primenjuje.

    Odgovori

  • MALENA

    8.2.2023 #4 Author

    Pa oni najbolje znaju šta je dobro za njihovo poslovanje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...