zbog smanjenja troškova

PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika

Firme u fokusuSvetU fokusu

1.2.2023 14:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika
Tehnološka kompanija PayPal Holdings saopštila je da će otpustiti 2.000 radnika jer se bori sa makroekonomskim usporavanjem koje opterećuje poslovanje kompanije u poslednjim kvartalima.... PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika

Tehnološka kompanija PayPal Holdings saopštila je da će otpustiti 2.000 radnika jer se bori sa makroekonomskim usporavanjem koje opterećuje poslovanje kompanije u poslednjim kvartalima.

Smanjenje broja radnika, koje će uticati na oko sedam odsto zaposlenih, biće obavljeno u narednim nedeljama, naveo je izvršni direktor Den Šulman (Dan Schulman) zaposlenima u dopisu, prenosi Bloomberg.

„Iako smo napravili značajan napredak u našoj strukturi troškova i fokusirali naše resurse ključne strateške prioritete, imamo još posla“, rekao je Šulman.

Akcije PaaPal-a pogođene su usporavanjem rasta obima plaćanja na njegovoj platformi nakon što je pandemija počela da se smiruje. Kao odgovor, kompanija je obećala da će smanjiti troškove, u koje je uključeno i smanjenje radnih mesta i zatvaranje kancelarija širom zemlje.

Ovim potezima, kompanija planira značajne uštede. Prošle godine one su iznosile 900 miliona dolara, dok u 2023. očekuju dodatnih 1,3 milijarde dolara. Šulman je u proteklom periodu isticao da je veoma važno da se poboljša operativnost kompanije i sposobnost da prihodi rastu brže od troškova.

Akcije PayPal-a skočile su za 1,9 odsto na 81,14 dolara u 15.55 u Njujorku. Akcije su ove godine porasle za 14 odsto, nadmašivši rast od deve odsto S&P 500 indeksa informacionih tehnologija.

PayPal je kao i mnoge druge kompanije primetio porast broja zaposlenih kada je virus primorao vlade širom sveta da izdaju naredbe za zaključavanje, podstičući potrošače da kupuju više putem interneta. Sada, nakon što je manje takvih porudžbina, a lanci snabdevanja ostaju pod pritiskom, potrošači su se masovno vratili u kupovinu u prodavnicama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...