Kineskinje najbolji kupci luksuznih automobila

Ferrari ženama prodao 26 odsto vozila u Kini

AutomobiliLifestyleLuksuzSvet

10.8.2023 13:48 Autor: Vladimir Jokanović 4

Ferrari ženama prodao 26 odsto vozila u Kini Ferrari ženama prodao 26 odsto vozila u Kini
Kina je postala prva zemlja u svetu u kojoj su žene kupci više od četvrtine prodatih automobila Ferrari. Žene su u proseku činile 26... Ferrari ženama prodao 26 odsto vozila u Kini

Kina je postala prva zemlja u svetu u kojoj su žene kupci više od četvrtine prodatih automobila Ferrari. Žene su u proseku činile 26 odsto prodaje italijanske kompanije u Kini u poslednjih pet godina, isključujući Tajvan i Hong Kong.

To značajno premašuje udeo automobila Ferrari prodatih ženama u bilo kojoj drugoj zemlji, naveli su izvori ne navodeći precizne podatke, prenosi Financial Times. Povećan je i broj žena koje se prijavljuju za događaje koje sponzoriše Ferrari, poput obuke za vožnju trkačkih automobila i uopšte pokazuju sve veći entuzijazam za proizvode i iskustva italijanske kompanije.

Kineskinje koje kupuju pomenute automobile su najčešće rukovodioci u tehnološkoj industriji, preduzetnice za nekretnine i super bogatašice. Ferrari je odbio da iznosi više detalja o svojim klijentkinjama, a kompanija nastoji da održi udeo globalne prodaje od oko 10 odsto u Kini.


Prema izveštaju o prošlogodišnjem poslovanju, Kina, Hong Kong i Tajvan činili su 12 odsto ukupne prodaje sa oko 1.600 automobila. Kina je na drugom mestu u svetu po broju milijardera, a Kineskinje dominiraju na listama najbogatijih žena u Aziji.

Luksuzna potrošnja u Kini oporavlja se otkako je druga najveća svetska ekonomija ukinula stroge kontrole zbog pandemije. Procenjuje se da će kineski potrošači činiti 20 odsto tržišta luksuzne robe u ovoj godini, kao i da će se taj procenat povećati na 38 do 2030. godine. Ferrari je prijavio globalnu prodaju od oko 5,1 milijardu evra i ukupnu isporuku 13.221 automobila.

  • Jj992

    10.8.2023 #1 Author

    Zanimljivo.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.8.2023 #2 Author

    Ko bi rekao,kineskinje kupuju Ferari.Svaka cast!

    Odgovori

  • AJA

    17.8.2023 #3 Author

    Gospodjetine😂 bravo svaka cast..kada li ce nase zene moci tako nesto sebi da poklone pitam se😏

    Odgovori

  • LENA

    5.9.2023 #4 Author

    Mocne zene!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...