Socijalne razlike sve očiglednije

Ferrari prodaje više vozila nego ikada pre

AutomobiliEUNovacVesti

3.8.2022 12:27 Autor: Vladimir Jokanović 1

Ferrari prodaje više vozila nego ikada pre Ferrari prodaje više vozila nego ikada pre
Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferrari prijavio je rekordnu zaradu u drugom kvartalu ove godine, budući da zabrinutost za globalnu ekonomiju nije umanjila entuzijazam kupaca... Ferrari prodaje više vozila nego ikada pre

Italijanski proizvođač sportskih automobila Ferrari prijavio je rekordnu zaradu u drugom kvartalu ove godine, budući da zabrinutost za globalnu ekonomiju nije umanjila entuzijazam kupaca luksuznih automobila. Velika potražnja za vozilima Ferrari zabeležena je u Kini i Americi.

Ferrari je, nakon kompanija Lamborghini i Bentley, saopštio da je ostvario rekordan profit, kao i da je isporuka porasla za 29 odsto na godišnjem nivou na 3.455 vozila u periodu od aprila do juna, prenosi Guardian. Prodaju je podstakla potražnja za modelima Portofino, M i F8.

Isporuka u Kinu, uključujući Hong Kong i Tajvan, porasla je više nego dvostruko, sa 166 na 358 vozila. Istovremeno, isporuka u SAD porasla je za 62 odsto, na 1.053 automobila. Snažna potražnja rezultirala je rastom neto profita italijanske kompanije za 22 odsto na 251 milion evra, dok su prihodi dostigli 1,3 milijarde evra.

Ferrari prodaje više automobila nego ikada u svojoj istoriji, ocenjuju analitičari Citi banke. Čuvena kompanija namerava da poveća svoj celogodišnji prihod na 4,9 milijardi evra, kao i profit na 1,15 do 1,18 milijardi evra. Ferrari je saopštio da prodaja u prvih šest meseci 2022. godine nagoveštava bolje godišnje rezultate od očekivanih.

Ferrari je u junu predstavio planove prema kojima namerava da do 2030. godine 80 odsto proizvodnje budu električni i hibridni automobili. Kada je reč o prethodnom kvartalu, vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem činila su 83 odsto isporuka, dok su 17 odsto bili automobili sa hibridnim motorima.

Prema izveštajima iz Velike Britanije, prošle godine je registrovano više od 18.000 superautomobila, kao što su Ferrari, Bugatti, Aston Martin i Maserati, što je povećanje od 19 odsto u odnosu na 2020. godinu.

  • GOCA BG

    5.8.2022 #1 Author

    Uvek bilo,sto je veca kriza bogati kupuju najvise….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...