Vrednost akcija proizvođača automobila u Njujorku porasla 1,3 odsto

Ferrari planira proširenje fabrike na severu Italije

AutomobiliBerzaInvesticijeLifestyleVesti

10.6.2022 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Ferrari planira proširenje fabrike na severu Italije Ferrari planira proširenje fabrike na severu Italije
Kompanija Ferrari NV planira da značajno proširi svoju fabriku na severu Italije u okviru strategije elektrifikacije koju će predstaviti sledeće nedelje na sastanku, navode... Ferrari planira proširenje fabrike na severu Italije

Kompanija Ferrari NV planira da značajno proširi svoju fabriku na severu Italije u okviru strategije elektrifikacije koju će predstaviti sledeće nedelje na sastanku, navode ljudi upoznati sa situacijom.

Proizvođač automobila je zauzeo parcelu u blizini svoje fabrike u Marinelu i otpočelo je raščišćavanje puta do postrojenja koje će proizvoditi hibridna i električna vozila, navode obavešteni izvori. Proširenje će verovatno uključivati i novi centar za ispitivanje i proizvodnju baterija, piše Bloomberg.

Ferrari će predstaviti ovaj projekat 16. juna, kada će generalni direktor Benedeto Vinja (Benedetto Vigna) govoriti o EV strategiji kompanije Ferrari, kao i o biznis planu za naredne četiri godine.

Portparol kompanije Ferrari odbio je da komentariše. Vrednost akcija kompanije u Njujorku porasla je 1,3 odsto na jutarnjem trgovanju.

Ova kompanija je proizvodila neke od najvrednijih automobila i pre nego što je postigla uspeh prilikom izlaska na berzu 2015. godine. I pored toga što kompanija i dalje uspeva da ostvari zavidan profit, njene akcije u poslednje vreme imaju slabiji performans na berzi zbog kasnog uključenja u EV “trku” i zabrinutosti investitora u vezi sa troškovima neophodnim za sustizanje konkurencije.

Cena akcija kompanije Ferrari ove godine je u Milanu pala je za 22 odsto.

Moguće je da će za prvo električno vozilo proizvedeno u fabrici kompanije Ferrari biti neophodni veliki troškovi, a analitičari firme Citi navode da očekuju da će veće investicije usporiti profit.

Ferari u poslednjih nekoliko godina izgleda manje izvanredno, pri čemu profit pada, a konkurencija podiže ‘igru’ na novi nivo, naveli su analitičari kompanije Jefferies u izveštaju 30. maja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...