američko ministarstvo finansija najavilo nove mere

Fokus na slamanje onih iz „trećih zemalja“ koji pomažu Rusiji

SvetU fokusu

11.2.2023 15:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Fokus na slamanje onih iz „trećih zemalja“ koji pomažu Rusiji Fokus na slamanje onih iz „trećih zemalja“ koji pomažu Rusiji
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) najavilo je da će se u nadolazećim mesecima usredsrediti na slamanje pomagača i pružaoca usluga iz trećih zemalja... Fokus na slamanje onih iz „trećih zemalja“ koji pomažu Rusiji

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) najavilo je da će se u nadolazećim mesecima usredsrediti na slamanje pomagača i pružaoca usluga iz trećih zemalja koji pomažu Rusiji u izbegavanju zapadnih sankcija.

Zamenik američkog ministra finansija Veli Adejemo (Wally Adeyemo), rekao je na sastanku akademika i drugih stručnjaka o američkim sankcijama i spoljnjoj politici da će se ministarstvo više usredsrediti na suzbijanje izbegavanja sankcija, uključujući one koji mogu, kako je rekao, „svesno ili nesvesno“ pomoći Rusiji da napuni svoje zalihe.

Adejemo je kazao da je sastanak uoči godišnjice ruske invazije na Ukrajinu bio usmeren na dalje ometanje lanaca snabdevanja ruske vojske i uskraćivanje prihoda Moskvi za finansiranje rata, prenosi Mina pozivajući se na SEEbiz.

On je naveo da su sankcije izvršile pritisak na rusku vojsku i da Kremlj pokušava učestvovati u transakcijama preko trećih strana te tražiti pomoć od Irana i Sjeverne Koreje za bespilotne letelice i drugo oružje.

Prošlomesečna prognoza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će se ruska ekonomija oporaviti 0,3 odsto u ovoj godini nakon što se smanjila 2,2 odsto u prošloj godini, a u aprilu prošle godine prvobitno je prognozirala pad od 8,5 odsto u prošloj godini i dalje smanjenje od 2,3 odsto u ovoj godini.

Ranije ovog meseca, Ministarstvo finansija SAD-a uvelo je sankcije za 22 pojedinca i entiteta u više zemalja koje je optužilo da su povezani s globalnom mrežom za izbegavanje sankcija koja podržava ruski vojno-industrijski kompleks.

  • MAJA

    11.2.2023 #1 Author

    Videćemo epilog

    Odgovori

  • MAJA

    12.2.2023 #2 Author

    Hoce sistematski da uniste sve vezano za Rusiju

    Odgovori

  • MAJALG

    12.2.2023 #4 Author

    Pokazatelj da se rat vodi protiv Rusije a ne protiv Ukrajine, ali Evropa je ta koja je najveci gubitnik od ovog rata, i najveci gubitnici su nevini ljudi koji su zrtve globalne borbe za presto.

    Odgovori

  • MAJA

    12.2.2023 #5 Author

    Tendeciozno da se Rusija oslabi..Zamena teza-Rusija se brani, ne napada

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    12.2.2023 #6 Author

    Sve se to već znalo oooodavnooo

    Odgovori

  • kaćica

    12.2.2023 #7 Author

    Stasno koji pritisak zbog Rusije

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.2.2023 #8 Author

    Na kraju ce unistiti sami sebe,Rusija ce biti jos jaca…

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    12.2.2023 #9 Author

    Igra noćnika nikako da prestane ali se nadam da će i tome doći kraj.

    Odgovori

  • TATJANA

    12.2.2023 #10 Author

    Nece se ovo skoro završiti

    Odgovori

  • roka

    13.2.2023 #11 Author

    saaaamo cepaj !!!!!

    Odgovori

  • BOJANA

    17.2.2023 #12 Author

    Ova „igra“ košta običan narod širom sveta.

    Odgovori

  • BOJANA

    17.2.2023 #13 Author

    Videćemo ko će na kraju biti pametniji i jači.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...