Nastavak ranije prakse prekinute zbog pandemije

Goldman Sachs u oktobru otpušta osoblje sa lošijim učinkom

BiznisSvet

8.9.2023 10:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Goldman Sachs u oktobru otpušta osoblje sa lošijim učinkom Goldman Sachs u oktobru otpušta osoblje sa lošijim učinkom
Goldman Sachs planira da otpusti radnike sa lošim rezultatima već sledećeg meseca, kao deo redovne godišnje procene osoblja. Kako izveštava Financijal Times, kadrovska smanjenja... Goldman Sachs u oktobru otpušta osoblje sa lošijim učinkom

Goldman Sachs planira da otpusti radnike sa lošim rezultatima već sledećeg meseca, kao deo redovne godišnje procene osoblja.

Kako izveštava Financijal Times, kadrovska smanjenja ovog tipa biće ove godine “na donjem kraju uobičajenog raspona banke od jednog do pet procenata ukupne radne snage”, prema insajderskim informacijama.

Izvršni direktor bankarske grupacije Dejvid Solomon (David Solomon) podsetio je investitore tokom redovnog izveštaja u julu da je Goldman Sachs zaustavio otpuštanja zbog pandemije, a sa svojim redovnim procesom zasnovanim na proceni učinka počinje ponovo od jeseni 2023.

Menadžeri Goldmana počeli su sa sastavljanjem spiskova zaposlenih koji bi mogli biti otpušteni, navodi Financial Times, a konačne brojke još nisu poznate.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...