Postoji rizik da se vozila zapale

Hyundai i Kia povlače 91.000 automobila iz SAD

AutomobiliLifestyleSvet

4.8.2023 10:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Hyundai i Kia povlače 91.000 automobila iz SAD Hyundai i Kia povlače 91.000 automobila iz SAD
Hyundai i Kia saopštili su da povlače više od 91.000 novih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog mogućnosti da se automobili zapale i pozvali... Hyundai i Kia povlače 91.000 automobila iz SAD

Hyundai i Kia saopštili su da povlače više od 91.000 novih vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog mogućnosti da se automobili zapale i pozvali su vlasnike da parkiraju na otvorenom i dalje od objekata, dok čekaju na popravku.

Opoziv pokriva vozila Palisade od 2023. do 2024. godine, Tucson, Sonata, Elantra i Kona iz 2023. godine, i Kijina vozila Seltos od 2023. do 2024. godine, Soul i Sportage iz 2023. godine, prenosi Reuters.

Korejski proizvođači automobila rekli su da elektronski kontroleri za sklop uljne pumpe Idle Stop & Go mogu sadržati oštećene električne komponente koje mogu uzrokovati pregrevanje pumpe. Vlasnici će biti obavešteni krajem septembra, a prodavci će pregledati i zameniti kontroler električne pumpe za ulje po potrebi.

Kia je saopštila da ima šest izveštaja o pregrevanju, ali da nema nesreća ili povreda, dok Hyundai ima četiri slična izveštaja. Proizvođači automobila rekli su Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na auto-putu da je sumnjivi deo eliminisan iz proizvodnje u martu.

Pored rizika od požara, pregrevanje bi moglo da izazove kratak spoj koji utiče na druge kontrolere u vozilu, saoptieno je iz kompanije Hyundai.

  • SABRINA

    7.8.2023 #1 Author

    Ništa više nije sigurno.

    Odgovori

  • AJA

    8.8.2023 #2 Author

    Posteno i pametno..bolje i to nego da se desi neka nezgoda

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.8.2023 #3 Author

    U trci da se bude konkurentan,naprave se propusti pa dodje do ovoga..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...