investicije u 13 zemalja

Kompanija Hyundai uložila milijardu dolara u globalne startape

Firme u fokusuInovacijePoslovanjePreduzetnikSvet

17.6.2023 11:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

Kompanija Hyundai uložila milijardu dolara u globalne startape Kompanija Hyundai uložila milijardu dolara u globalne startape
Hyundai Motor Group saopštila je da je uložila 1,3 milijardu vona (1,02 milijarde dolara) u globalne startape u sektorima elektrifikacije, veštačke inteligencije (AI) i... Kompanija Hyundai uložila milijardu dolara u globalne startape

Hyundai Motor Group saopštila je da je uložila 1,3 milijardu vona (1,02 milijarde dolara) u globalne startape u sektorima elektrifikacije, veštačke inteligencije (AI) i autonomne vožnje kao deo svojih napora da unapredi buduća rešenja za mobilnost.

Korejska automobilska grupa je investirala u više od 200 startap kompanija u 13 zemalja od 2017. do prvog kvartala ove godine. Najavljena ulaganja ne uključuju Hyundai-jeve investicije u američku robotičku firmu Boston Dinamics, Motional and Supernal poslednjih godina, piše Korea Times.

Motional je zajedničko preduzeće koje su osnovali Hyundai Motor i američki startap za mobilnost Aptiv. Supernal je kompanija za urbanu vazdušnu mobilnost grupe sa sedištem u Vašingtonu, D.C.

Hiyndai je saopštio da će „ojačati strateška partnerstva sa globalnim startap kompanijama kroz ulaganja u udeo, zajednička ulaganja i spajanja i akvizicije radi poslovne sinergije“.

Grupa je u četvrtak održala događaj HMG Open Innovation Tech Dai u zapadnom Seulu kako bi svojim pet domaćih startap partnera pružila priliku da svoje tehnologije predstave lokalnim medijima.

Pet startapa čine firme za isporuku robota Mobinn, firma za 3D lasersko skeniranje Mobil Tech, firma za virtuelnu proizvodnju ljudi Metaverse Entertainment zasnovana na veštačkoj inteligenciji, startap za bespilotnu letelicu za autonomnu vožnju ViewMagine i prilagođena firma za distribuciju muzike Aplaiz.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...