Milion dinara za akviziciju novih korisnika

Outpost Chess pobednik Startup Showera

InvesticijePoslovanjePreduzetnik

13.6.2023 14:13 Autor: Marko Andrejić 2

Outpost Chess pobednik Startup Showera Outpost Chess pobednik Startup Showera
Business Intelligence Institute organizovao je početkom juna u Startit Centru Beograd finalno takmičenje u okviru projekta Startup Shower 2022/2023. U finalu su se našli:... Outpost Chess pobednik Startup Showera

Business Intelligence Institute organizovao je početkom juna u Startit Centru Beograd finalno takmičenje u okviru projekta Startup Shower 2022/2023. U finalu su se našli: Outpost, Red Teck, Fragment, Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju „Naša kuća“ i Baby FM.

Jednoglasnom odlukom žirija za najbolji projekat u ovogodišnjem takmičenju proglašen je Outpost.

Outpost Chess omogućava digitalizaciju najpopularnijeg tradicionalnog sporta na svetu – šaha. Platforma pruža priliku svim šahovskim korisnicima (igrači, klubovi, organizatori, sudije, treneri, strimeri) da se samostalno prezentuju na šahovskim profilima, omogućavajući im povezivanje sa drugim šahovskim korisnicima, olakšano angažovanje na bilo kojem šahovskom događaju (turnir, klub, trening) i transparentan i siguran način razmene novčanih transakcija.

“Ovaj uspeh je još jedna potvrda i pokazatelj da smo na pravom putu. Jako smo srećni i motivisani za dalji rad. Svesni smo šta nas čeka i koje korake je potrebno preći, ali entuzijazam koji vlada u timu ne može niko da umanji. Iskreno, nisam očekivala da nešto što nema veze sa veštačkom inteligencijom, robotikom, blokchainom i slično može među toliko ideja odneti prvo mesto. Žiri nas je stvarno oduševio, procenio je naš tim, ideju i biznis model kompetentnim za dalji razvoj i ulio nam poverenje u trenucima kada startapu to najviše treba. Nagradu ćemo iskoristiti za akviziciju što većeg broj korisnika”, kaže za Biznis.rs Lena Miladinović, generalna direktorka (CEO) Outposta, mlada šahistkinja koja je danas i šahovski trener, sudija i od skoro organizator šahovskih turnira.

Ona se od srca zahvalila organizatorima takmičenja i dodala da je Outpost trenutno u fundraising fazi i da će im Katapult akcelerator, čiji su takođe deo, duplirati narednu rundu investicije od 50.000 do 300.000 evra.

Inače, projekat Startup Shower pruža bespovratnu finansijsku podršku u bruto iznosu od milion dinara, ali i podršku kroz poslovno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Republici Srbiji, naveli su organizatori.

Članovi žirija koji je proglasio Outpost za najbolji projekat bili su: Ivan Kadić, Goran Dedić, Olivera Zlatić, Miloš Ćirić, Saša Petrić, Bojan Martinović, Bojana Perić i Aleksandar Poznanić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...