Saradnja Francuske ambasade i Naučno-tehnološkog parka Beograd

Srpski startapi predstavili se na francuskom tržištu

InovacijePreduzetnik

16.6.2023 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Srpski startapi predstavili se na francuskom tržištu Srpski startapi predstavili se na francuskom tržištu
Četiri startapa iz Srbije Atfield Technology, Agrines, IdeaBuddy i Tapni, učestvovalo je od 12. do 15. juna na Mission France, studijskom startap putovanju tokom... Srpski startapi predstavili se na francuskom tržištu

Četiri startapa iz Srbije Atfield Technology, Agrines, IdeaBuddy i Tapni, učestvovalo je od 12. do 15. juna na Mission France, studijskom startap putovanju tokom kojeg su uspostavili prve kontakte sa ovim tržištem, unapredili svoj izvozni potencijal, predstavili se i ostvarili značajne konekcije sa potencijalnim partnerima, kupcima i investotorima.

Kako se navodi u saopštenju, misiju otkrivanja novih tržišta za startape iz Srbije organizovali su Amabasada Francuske u Srbiji i Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd), uz podršku Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2 – podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, u partnerstvu sa BPI France i La French Tech Belgrade.

Startapi su održali direktne sastanke sa predstavnicima iz više od 30 startapa, organizacija podrške i fondova iz Francuske i Nemačke na umrežavanju koje je organizovao BPI France, poznatiji kao francuska banka za preduzentnike.

Dodatni susreti sa investitorima i prilike da se povežu sa potencijalnim kupcima i partnerima, nastavljeni su na VivaTech, jednoj od najvećih tech konferencija današnjice.

„Napravili smo veoma značajne konekcije sa potencijalnim partnerima, i pored uvida u poslednje tehnološke trendove, na VivaTech konferenciji smo se povezali sa velikim brojem inkubatora i akceleratora koji su naša ciljna grupa i ugovorili razgovore sa nekoliko VC fondova”, kaže Nemanja Žunić, osnivač startapa IdeaBuddy.

Sa francuskim inovacionim ekosistemom startapi su se upoznali i posetom Station F, jednom od najvećih startap kampusa na svetu. Dobili su i značajan uvid u french tech vize, proces dobijanja Talent Passport za foundere koji targetiraju Francusku kao zemlju u kojoj bi širili i razvijali inovativni biznis.

„Sa Mission France programom, pokrenutim tokom našeg Francusko-srpskog foruma za inovacije, cilj nam je da podstaknemo partnerstvo između francuskog i srpskog inovaciong ekosistema, nudeći priliku srpskim startapima da otkriju francusko tržište i iskoriste našu strategiju inovacija u okviru Francuska 2030”, kaže Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji.

Sa dinamičnom startap scenom Francuska se nalazi među 10 najboljih na svetu. Ona je i među top tri evropske zemlje po finansiranju startapa u 2022. godini. Trenutno imaju 26 jednoroga (kompanija vrednih preko milijardu dolara), čiji broj, kao i vrednost investicija u startape, poslednjih godina rastu velikom brzinom, zbog čega je ova zemlja postala važno tržište za inovativne kompanije iz celog sveta.

 • LAV

  17.6.2023 #1 Author

  Bravo za nas. Vazni su ovakvi skupovi jer se ljudi upoznaju i razmenjuju iskustva.

  Odgovori

 • MARA

  17.6.2023 #2 Author

  Dobro je za razmenu

  Odgovori

 • ŽIZI

  18.6.2023 #4 Author

  Sjajan događaj

  Odgovori

 • MAJA

  18.6.2023 #5 Author

  Dobra iskustva, poznanstva, kontakti i korist

  Odgovori

 • KIMCHI

  18.6.2023 #6 Author

  Uvek podrska

  Odgovori

 • PIKSI

  18.6.2023 #7 Author

  Lep dogadjaj i koristan

  Odgovori

 • SHALIMAR

  18.6.2023 #8 Author

  Da je vise ovakvih dogadjaja na obostran rad i rezultate…

  Odgovori

 • AJA

  7.7.2023 #9 Author

  Super dogadjaj i znacajan u razmeni iskustava

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...