Poslovanje automobilskog proizvođača dovedeno u pitanje

Hyundai primoran da preduzme korake u vezi sa kršenjem zakona o radu u fabrikama u Alabami

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

20.10.2022 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hyundai primoran da preduzme korake u vezi sa kršenjem zakona o radu u fabrikama u Alabami Hyundai primoran da preduzme korake u vezi sa kršenjem zakona o radu u fabrikama u Alabami
Proces ukidanja zapošljavanja maloletnika u fabrikama južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai predugo traje. Kompanija ima u planu da u najkraćem mogućem roku “preseče” veze sa... Hyundai primoran da preduzme korake u vezi sa kršenjem zakona o radu u fabrikama u Alabami

Proces ukidanja zapošljavanja maloletnika u fabrikama južnokorejskog proizvođača automobila Hyundai predugo traje.

Kompanija ima u planu da u najkraćem mogućem roku “preseče” veze sa dve fabrike u Alabami koje su trenutno pod istragom zbog sumnje da su u njima prekršena pravila o zapošljavanju maloletnih lica, navodi operativni direktor kompanije Hose Munjoz (Jose Munoz) za Reuters. 

Čitajući između redova, jasno je da kompanija još uvek nije prestala da sarađuje sa tim fabrikama, iako je od prve objave u vezi sa nelegalnim zapošljavanjem maloletnika u njima prošlo tri meseca, prenosi Quartz.

Kako se za manje od nedelju dana očekuje izveštaj sa finansijskim rezultatima ove kompanije, Hyundai će morati da brzo reaguje. Optužbe poput ovih ne utiču samo na reputaciju, već podrazumevaju i visoke novčane kazne i gubitak produktivnosti.

Osim toga, one pogoršavaju situaciju u kompaniji koja već gubi milijarde zbog opoziva motora, a zapošljavanje maloletnika nije jedino kršenje zakona o radu. Ranije ove godine, kompanija SMART, koja je glavni dobavljač delova za Hyundai, optužena je da je obmanjivala inženjere iz Meksika da se presele u Ameriku, obećavajući mogućnost zaposlenja u struci, da bi im potom dala posao na proizvodnoj traci za deo satnica koje su isplaćivane njihovim američkim kolegama.  

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...