realizaciju nove funkcije očekuju od 2025. godine

Hyundai Motor uvodi bežično ažuriranje softvera u automobilima

AutomobiliBiznisLifestyleSvet

12.10.2022 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hyundai Motor uvodi bežično ažuriranje softvera u automobilima Hyundai Motor uvodi bežično ažuriranje softvera u automobilima
Hyundai Motor Group saopštila je u sredu da će uložiti 18 triliona vona (13 milijardi dolara) da primeni napredni bežični softverski program na sva... Hyundai Motor uvodi bežično ažuriranje softvera u automobilima

Hyundai Motor Group saopštila je u sredu da će uložiti 18 triliona vona (13 milijardi dolara) da primeni napredni bežični softverski program na sva svoja vozila i ponudi svojim klijentima usluge redovnog ažuriranja softvera.

Južnokorejski proizvođač automobila odlučio se na veliku investiciju u softver kako bi većinu svojih novih vozila lansirao kao „softverski definisano vozilo (SDV)“ na globalnim tržištima od 2025. godine, navodi Hyundai u saopštenju, prenosi Korea Times.

Hyundai Motor Group ima za cilj da redovno ažurira performanse i funkciju svih vozila koja će se prodavati širom sveta od 2025. godine, kako bi se transformisala u budućeg dobavljača rešenja za mobilnost.

„Trenutno, kupci moraju da posete centre za postprodajne usluge kako bi ažurirali softverske programe svojih vozila. SDV će omogućiti bežično ažuriranje softvera“, rekao je zvaničnik Hyunda-ija.

Ova auto-kompanija će učiniti sve da sva vozila koja će biti lansirana od 2023. godine, uključujući motore sa unutrašnjim sagorevanjem i potpuno električne modele, dobiju ažuriranja bežičnog softvera, saopštili su. Od planiranih investicija, Hyundai će neke od njih potrošiti na razvoj tehnologije autonomne vožnje, poboljšanje usluga povezivanja i izgradnju velikog centra podataka, navodi se u saopštenju.

Kompanija očekuje da će broj vozila koja su registrovana za Hyundai-jeve usluge skočiti na 20 miliona u 2025. godini sa procenjenih deset miliona na kraju ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...